Varberg Energi Arena, 2022-10-02 15:00

Varbergs BoIS - Häcken
1 - 1

Spelarbetyg efter Varbergs Bois - BK Häcken (1-1)

Spelarbetyg efter Varbergs Bois - BK Häcken (1-1)

Häcken får för fjärde matchen i rad nöja sig med kryss efter en jämn match mot Varberg på Varberg Energi Arena. Nedan finner ni spelarbetygen från söndagens match.


Peter Abrahamsson - +++
En bra insats av Peter. Gör en kalasräddning i matchens slutskede, och är i mångt och mycket väldigt stabil. 

Tomas Totland - ++
En stabil prestation från Totland återigen. Han är säkrare i försvaret än vad han var under säsongsinledningen. Dock en del slarv och tveksamma beslut i passningsspelet idag.

Even Hovland - +++
Det är inte enkelt att hantera den två meter långe Robin Simovic, men känslan är att Hammar & Hovland löste det alldeles utmärkt. Väldigt stark i huvudspelet, och håller huvudet kallt i varje situation.

Johan Hammar - +++
En insats snarlik till Hovlands. Om något kanske ännu lite bättre eftersom det var han som fick stångas med Simovic i luftrummet. Styrkebesked från Hammar inför den kommande matchen mot Djurgården. 

Kristoffer Lund (ut 85) - +++
Har likt Totland tagit monsterkliv under 2022, och sliter på som bara den idag. En superb insats sett ur ett defensivt perspektiv, och alltid farlig med sina inlägg när han fyller på i offensiven.

Romeo Amane - ++++
Bäst på plan, som han ofta varit när han fått chansen från start. Otrolig med bollen vid fötterna, och en specialist på att få med sig bollen i snåriga lägen. Nästa år måste Amane vara ordinarie i startelvan.

Simon Gustafson - ++
Direkt dålig i stunder. Mycket passningar som slarvas bort, och borde kanske tagit skott vid ett par tillfällen. Lägger i en extra växel i andra, och slår frisparken som blir målgivande. Förväntningarna är dock högre på Simon.

Erik Friberg (ut 80) - +++
Märks inte att han har spelat såpass lite som han faktiskt gjort i den här insatsen. Ersätter Samuel G på ett utmärkt sätt, och tillför flyt såväl som ledarskap. Gode Fribergs första start för säsongen måste beskrivas som en lyckad sådan. 

Oscar Uddenäs (ut 46) - +
Iskall. Utbytt i paus, och är i desperat behov av  självförtroende. Vågar inte riktigt utmana på samma sätt som han har gjort tidigare, och det är något som måste förändras. 

Blair Turgott - +
Svårt att klandra Turgott. Han hade inte mycket boll att jobba med, och fick ägna all sin energi åt att jaga. Märktes att Jeremejeff saknades eftersom Turgott inte har samma skicklighet att fördela boll som ”Jerre” har.

Ibrahim Sadiq (ut 85) - +++
Essentiell till Häckens anfallsspel idag. Sadiq har verkligen tagit sig in i startelvan under de senaste veckorna, och är ett ständigt orosmoment för motståndarlaget när han har bollen vid fötterna. Han kommer bli viktig i slutspurten av ligan.

Avbytare 

Lars Olden Larsen (in. 46) - ++
Hoppar in och gör det okej. För tillfället håller han en högre nivå än vad Uddenäs gör, men med det sagt kan man inte riktigt påstå att han imponerar. En klockren två plus insats.

Momodou Sonko (in 80)
Spelade för kort tid för att bedömas 

William Nilsson (in 85)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Kadir Hodzic (in 85)
Spelade för kort tid för att bedömas 
 

Melvin Malmberg2022-10-02 20:12:35
Author

Fler artiklar om Häcken