Spelarbetyg från BK Häcken - Degerfors IF (2-2)

Spelarbetyg från BK Häcken - Degerfors IF (2-2)

Häcken-Degerfors slutar 2-2 efter intensiva slutminuter. Spelarbetygen från dagens snopna poängtapp finner ni nedan!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra 
+++ - Bra 
++ - Godkkänd
+ - Underkänd



Johan Brattberg - ++
Tycker inte det är rättvist att klandra Brattberg för dagens misslyckande. Dock så tycker jag han tvekar i vissa situationer, och detta är inget han har råd att fortsätta sig ägna åt om resultaten ska gå i Häckens fördel.

Tomas Totland - ++
Anonym insats. Säljer sig lite väl enkelt i uppbyggnaden till Degerfors 1-1-mål. Annars är han direkt medioker i offensiven. Mellanmjölk från Totland.

Johan Hammar - +++
En bra insats av Hammar. Vinner nästan varje närkamp han går in i, och kliver framåt med bollen. Hammar har blivit progressivt bättre under säsongen till den punkten då han imponerar mer än sin mittbackspartner. 

Even Hovland - ++
Tycker Hovland, likt Hammar, står för en fin insats under söndagseftermiddagen. Bryt- och passningssäker. Särskilt i första halvlek låter han inget komma förbi honom. Tycker Hovlands prestation inte går att klandra. Stark tvåa.

Valgeir Lunddal Fridriksson (ut 66) - ++
Det är en stabil insats från Fridriksson idag igen. Ingen extraordinär prestation, men han gör jobbet. Dock så stör mig på hur svårt han har att använda vänsterfoten, vilket är viktigt att kunna göra om man ska vara vänsterback. 

Simon Gustafson (ut 90) - ++
Fantastisk med bollen vid fötterna, och han har ett driv som kanske ingen annan har i den här serien. Men, den sista passningen behövs slipa på. Särskilt i första halvlek så vaskades det flera anfall som en konsekvens av Simons svaga passningsspel i framför allt djupledsspelet. Slipar han bara på den lilla detaljen kommer det bli kanon!

Samuel Gustafson - +++
Styr tempot på mittfältet som vanligt. Lugn och samlad, väldigt nyttig för hela laget. Går inte att klandra någon på mittfältet idag, de gör jobbet!

Mikkel Rygaard - ++++
Bäst på plan idag igen enligt mig. Ett drömmål i första halvlek följs upp med en läcker genomskärare till 2-0 i andra. Varit otrolig de senaste matcherna när motståndet varit svagare, gäller att han bibehåller formen framöver när motståndet blir tuffare.

Oscar Uddenäs (ut 66) - +
Skillnaden mellan Uddenäs idag och Uddenäs de senaste matcherna är självförtroendet. Innan har han vågat att utmana. Och trots att det inte har burit samma goda frukt som det gjorde i början av säsongen så tyder det på självförtroende. Nu väljer han alltid det säkra (tråkiga) alternativet. Om detta blir en vana så kommer Oscar Uddenäs bli den nya Tobias Heintz, och det vill vi inte!

Alexander Jeremejeff - ++++
Trots att lagdelar runt honom svajar, går Jeremejeff själv från klarhet till klarhet. Fin bollbehandling och en näsa för mål som Allsvenskan aldrig skådat tidigare. Synd att hans kyliga chippavslut till 2-1 inte blev utslagsgivande.

Tobias Sana (ut 72) - ++
Svag tvåa. Bidrar inte med mycket produktivitet i den här matchen. Dribblar längst sin vänsterflank utan egentlig framgång. Kvalitén finns där, men den måste förlösas om guldet ska finnas inom räckhåll.

Avbytare

Ibrahim Sadiq (in 66) - +++
Kommer in och sätter ett ordentligt avtryck. Hal med bollen vid fötterna, och kommer till flera skottlägen på den tiden han fick operera med. Höll på att kröna sitt fina inhopp med ett drömmål i matchens absoluta slutskede. Jag kommer att bli väldigt förvånad om Sadiq inte får chansen från start nästa vecka. 

Kristoffer Lund (in 66) - ++
Rätt så anonymt inhopp. Tacklar fint då och då, och slår inlägg så fort det är möjligt. 

Blair Turgott (in 72)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Romeo Amane (in 90)
Spelade för kort tid för att bedömas 
 

Melvin Malmberg2022-09-04 22:56:51
Author

Fler artiklar om Häcken