Stabil seger för Mjällby mot AIK!
Taylor Silverholt har precis gjort 3-1!

Mjällby stod för en stabil insats mot AIK hemma och vann med 3-1 efter att Moses Ogbu åter spelat en nyckelroll för Maif.

Jag avslutade min förra krönika, med att ifall Mjällby spelar som mot Sirius så kommer laget få problem och närma sig nedflyttningsstriden. Då får jag istället inleda här med att - om Mjällby spelar som idag kommer laget med råge klara sig kvar i allsvenskan!
Det var två lag som inte vunnit på länge, som ställdes mot varandra. Lite oväntat var det Mjällby som tog tag i initativet i matchen och hade mest bollinnehav, matchen genom och särskilt i den första halvleken. I många matcher har Mjällby fått se motståndarna ha bollinnehav och förlita sig på bra defensiv organisation och kontringar. Men idag kändes det som AIK intog en försiktig taktik och Mjällby fick dominera med att ta hand om taktpinnen. Moses Ogbu testade redan i 8e minuten Jakob Haugaard med ett vänsterskott inne i straffområdet. Två minuter senare tog han revansch. Ett fint vänsterinlägg från Jeahze möttes i straffområdet av Ogbu med skott distinkt i målvakten högra kryss. AIK kändes bleka och Mjällby hade ganska god koll på händelserna. Jeahze var briljant på sin vänsterkant och när han inte serverade inlägg så bröt han in i banan och sköt med högerfoten. Lite snopet för Mjällby och skönt för AIK kom 1-1-målet från ingenstans. Bollen studsade oturligt upp på Lökens arm inne i straffområdet och plötsligt hade AIK kvitteringsläge. Adu gjorde inget misstag och matchen var jämn igen. Men Mjällby hann inte grubbla alltför mycket på det förrän domaren blåste för straff igen. Denna gången var Per Karlsson i AIK för brysk i närkampen med Löken strax innan pausvilan. Ofta brukar ju Löken själv ta straffarna, men inte denna gång. Istället satte Ogbu den säkert till 2-1. AIK kom igång lite bättre i andra och försökte pressa Mjällby högre upp i planen. Överhuvudtaget fick AIK lite mer bollinnehav ju längre matchen led, men segern kändes aldrig ritktigt hotad. Mjällby vann mycket närkamper och andra-dueller. AIK hade ett farligt skott av Bahoui och Carl-Johan Eriksson höll på att fumla in en boll i eget  mål och som dansade på mållinjen. I övrigt hade AIK inte många bra lägen till kvittering. Istället fick Taylor Silverholt sätta 3-1-målet. Kul för Taylor! Ett långt inkast från Ogbu, nickskarvades av Max Watson och nickades i mål av Taylor vid bortre stolpen. En stabil seger och en skön seger för Mjällby, som inte vunnit på ett tag! Nu är laget upp på en sjundeplats och med många poäng ned till nedflyttningsstrecken.