Succedebut för Sarr - men ändå förlust mot Blåvitt!
Amin Sarr gjorde två mål mot Göteborg.

Amin Sarr debuterade borta mot Göteborg med att göra två mål, men Göteborg vann med 3-2.

Med tre nya namn i startelvan, Watson, Adu och nyinlånade Amin Sarr från MFF, fanns förhoppningar om poäng på Nya Ullevi.
Men det slutade med förlust 2-3, men glädjande var givetvis Sarrs två mål. Göteborg hade mer initiativ och bollinnehav i första halvlek, men Maif tog ledningen genom en långboll från Adu, som Sarr tog ned och utmanade Blåvitts passiva backlinje och lade bollen i målvaktens högra hörn. Göteborg kvitterade rättvist i 39e när Sebastian Erikssons inlägg nådde Sigthorssons panna i duell med Krizac. Mjällby höll ihop det bra defensivt i första, men hade inte mycket eget anfallsspel, utan tappade ofta bollen i omställningslägen. Göteborg hade mest boll och kom ofta fram på kanterna till inläggslägen, men centralt var Maif väl samlat och tog bort det mesta.
Göteborg började andra halvlek klart bäst. Hemvändande Marcus Berg fick göra 2-1-målet i början på andra. Återigen inlägg från Sebastian Eriksson, nickassist från Sigthorsson och nickmål av Berg. Erlingmark hade ett bra skott därefter som Brolin räddade och i den första kvarten av andra halvlek var Göteborg överlägsna. Så mitt i Göteborgspressen fick Adu chansen att kontra och slog den perfekt mittemellan mittfält och backlinje, där Löken skarvade vidare till Sarr som satte kvitteringen. Efter målet höjde sig Mjällby rejält och Göteborg tappade samtidigt. Filipovic kom in istället för Joel Nilsson på högersidan och det var ett bra byte. Inläggen vässades rejält på högersidan med hans inhopp och Maif tog tag i taktpinnen återstoden av matchen. Bäst läge hade Sarr med ett frliäge och Jesper Gustavsson med ett skott som via Anestis fingrar gick i ribban. Även Bergström hade bra lägen till ett segermål. Men istället kom avgörandet i 83e när Jallow satte segermålet för Göteborg. Väldigt olyckligt och snopet för Maif som höjde sig rejält i andra, men som inte har samma flyt i år som förra året. Nu gäller det att slita och kriga för varje mål och poäng och med lite flyt hade det ju blivit poäng idag. Närmast väntar tuffast möjliga motstånd i form av serieledarna MFF på Strandvallen.