Bravida Arena, 2021-09-18 17:30

Häcken - Mjällby
0 - 0

Tre poäng hemma på Hisingen
Jasmin Sudic gratuleras efter sitt 2-2 mål av Mohammed Abubakari och Dardan Rexhepi.

Tre poäng hemma på Hisingen

Premiären på Bravida Arena kunde inte fått en bättre start för Häckens del. Väl hemma på Hisingen bjöd laget upp till en stark insats när man besegrade gästande Helsingborg med 3-2.

Det såg länge ut att premiären inte skulle bli den stora fest som Häcken önskat. 20 minuter in i matchen tog bortalaget ledningen. Robin Simovic avslutade distinkt efter fint förarbete av Jordan Larsson.

Dryga kvarten senare skulle Häcken svara. Alexander Jeremejeff, som gjorde sin första start för säsongen, tackade för förtroendet genom att servera bollen till Simon Gustafsson som hårt med högerfoten förpassade bollen bakom storspelande Pär Hansson i bortamålet.

Helsingborg skulle dock ta ledningen igen. Viktor Pálsson slog till på volley och en chanslös Christoffer Källqvist kunde bara se på när gästerna firade 2-1.

Men Häcken kom tillbaka och det genom två backar. Efter hörna hamnade bollen hos Simon Sandberg som serverade mittbackskollegan Jasmin Sudic som dundrade in bollen stenhårt i nättaket och kvitteringen var ett faktum.

Matchen som sådan bjöd på chanser åt båda hållen men överlag var det Häcken som stod för både bollinnehavet och skotten mot mål. Och Alexander Jeremejeff visade sig ha mer att bjuda på. I den 81:a matchminuten fick 21-åringen bollen i straffområdet, lade den tillrätta och prickskytte in segermålet i bortre krysset. Snyggt – men framför allt oerhört viktigt.

Nästa match hemma på Hisingen är den 20:e juli, då gäster Hammarby

Daniel SandströmSandstroum2015-07-05 20:28:00
Author

Fler artiklar om Häcken