Lagbanner
Bilalovic lånas ut till Superettan-klubb

Bilalovic lånas ut till Superettan-klubb

Kenan Bilalovic är utlånad till Skövde AIK.

Mittfältaren Kenan Bilalovic har lämnat Värnamo och hösten kommer att spenderas hos Skövde AIK. Dit kommer han som utlånad spelare och den preliminära tanken är att han ska återvända till Värnamo när säsongen är över.

Bilalovic är uppväxt i Värnamo och det är Värnamo Södra som är moderklubben. Runt årsskiftet 2020-21 så gick han över till IFK och han passerade såväl klubbens U17- som U19-lag. Sommaren 2022 signerade spelaren ett lärlingskontrakt med IFK varpå kontraktet förlängdes året därpå. Det blev dock inget spel med A-laget under 2022 men under 2023 års försäsong så fick Bilalovic en del förtroende och det tackade han för genom bra prestationer.

Han beskrevs i positiva ordalag från både den dåvarande tränaren Kim Hellberg och sportchefen Enes Ahmetovic, den sistnämnde sa bla att Kenan har potential att ta sig ut i Europa. Säsongen 2023 blev dock ganska blek om man ser till förväntningarna. Bilalovic fick speltid i 11 matcher och startade endast två matcher, inga poäng producerades.

Under årets försäsong så fick Bilalovic gott om speltid, han startade nämligen sex av nio försäsongsmatcher. Dessutom så fick han näta mot Helsingborg i cupens gruppspel. Insatsernas kvalité var dock blandad, men med tanke på att Bilalovic fick spela mycket så framstod det som om nytillträdde Mravac hade tilltro till hans förmåga. Kanske skulle Bilalovic således få en ”riktig” chans att hävda sig i Allsvenskan? Så blev inte fallet, under våren har Bilalovic fått nöja sig med fyra allsvenska inhopp.

På ungdomsnivå så har spelaren visat att det finns bra teknik, en hög arbetskapacitet och en imponerande genombrottskraft. Dessa egenskaper har han dock inte fått ut när han spelat tävlingsmatcher för A-laget. Bilalovic har framför allt svårt att ”komma in” i det offensiva spelet, d.v.s. kombinera med medspelarna och få bollen i farliga ytor.     

Hans nya klubb är Skövde AIK som huserar i Superettan. I skrivande stund så är laget på 13:e plats, man har två poäng ner till direktnedflyttning men samtidig lika många poäng som Varberg som är på säker mark. Det som skiljer lagen är alltså målskillnad. Skövdes tydligaste svaghet har varit målskyttet, det har bara blivit nio baljor vilket är sämst i hela Superettan. Kanske kommer Kenan kunna stärka klubbens offensiva förmåga?

Från klubbens sida så är man nöjda med Kenans ankomst, bla har sportchefen sagt följande:
”I Kenan får vi en oerhört duktig fotbollsspelare, där hans största kvalitéer ligger i det offensiva spelet, utmana på egen hand och sätta upp sina lagkamrater i bra lägen.  Ska bli väldigt kul och se vad Kenan kan göra hos oss. Känns som vi nu verkligen har en starkare offensiv än tidigare” säger sportchef Per Åstemo.

 

Erik Larssonzaanel96@hotmail.se2024-07-19 12:01:06
Author

Fler artiklar om IFK Värnamo