Lagbanner
Värnamo värvar en mittback från Österrike!

Värnamo värvar en mittback från Österrike!

Michael Steinwender är klar för Värnamo. Det är en central försvarare från Österrike.

Värnamo har gjort sitt första sommar-nyförvärv, österrikaren Michael Steinwender kommer nämligen att representera IFK Värnamo härnäst. Det är en 24 år gammal mittback som spelat i hemlandet under hela karriären.

Försvararen har lirat seniorfotboll för Mattersburg, St Pölten och Hartberg. Det var just Hartberg som han senast spelade för. Under säsongen 2023-24 så fick han speltid i 21 matcher men det blev endast sex starter för ligafemman Hartberg. Att han spelat de tre senaste säsongerna i österrikiska Bundesliga är en positiv indikation eftersom det är en liga som får anses vara bättre än Allsvenskan. Ett tecken på det är att den österrikiska ligan är tolva på UEFA:s ranking medan Allsvenskan är på plats 28. Samtidigt så ska det påpekas att han aldrig varit en startspelare utan en rotationsspelare när han spelat i Österrikes finrum.

Sportchefen Ahmetovic, som fick kännedom om Steinwender via en tidigare lagkamrat, har beskrivit österrikaren som en snabb försvarare som också är bra på att kommunicera med medspelarna. Sportchefen säger dessutom att Hartberg spelar på ett sätt som påminner om Värnamos med mycket fokus på bollinnehav.

Att döma av uttalanden från Enes så finns det primärt en långsiktig tanke med Steinwender, han säger nämligen att det kommer ta tid för spelaren att anpassa sig till Allsvenskan. Dessutom är ”Steini” ur fysisk form.

Värnamo har flera mittbackar tillgängliga och det krävs att Steinwender steppar upp för att få starta. I skrivande stund så är Rapp, Hasic, Kotto, Grozdanic, Larsson och Kenneryd en del av truppen. Eventuellt skulle det kunna vara så att någon av dessa är på väg bort och att det är därför som österrikaren värvas. Det är dock en ren spekulation från min sida.

Det kan dock nämnas att Larsson ryktades utomlands i vintras och det är en bra back som jag tror kommer lämna Värnamo inom ett år. En annan potentiell exit skulle kunna göras från Kotto som är på lån från Malmö FF. Kottos låneavtal sträcker sig över säsongen men i skrivande stund så är han bänkad och speltiden är liten. Det skulle i sin tur kunna motivera Malmö att ta tillbaka honom.

 

Erik Larssonzaanel96@hotmail.se2024-06-25 22:24:00
Author

Fler artiklar om IFK Värnamo