Lagbanner
Bajens nystart lovar gott
Jag lovar att det inte är jag som har satt upp den här.

Bajens nystart lovar gott

Efter att det gått trögt i början på alltvåan så gjorde Bajen en omstart efter nyåret och inkasserade en vinst .

Ja vi tar väl det från början
Visst är det så att Hammarby har haft det tungt i början av alltvåan och frågetecknen har stått som spön i backen,  frågan har väl varit om det skulle gå att klättra lite i tabellen för att ta sig förbi det usla bottenstrecket.

Genom trepoängaren mot Lidingö i fredags så är vi kanske på god väg , jag tyckte mig se en klar förbättring redan i sista matchen på andra sidan året mot Sudret. Då var inte marginalerna på rätt sida och tre poäng blev två istället.

Vad fick vi se?
Förutom en alldeles inkonsekvent domare som höll olika nivåer i olika perioder ( i sista perioden, två olika ) , så tycker jag nog mig se ett något mer kompakt spel och att man ( vågar ) moget överväger tillbakaspel när man tycker att det är läge att börja om.

Visst finns det genombrytningar också , men laget följer med bättre upp i plan och kommer med understöd. Från detta kan man dra slutsatser, men jag väljer inte att göra det riktigt än. Klart är att jag framåt vill se mer av samma sak och kanske är det så att vi ser spelarna börjar växa in i det fokuset som ändå krävs för att ta det vidare.

Den tredje perioden
Att Bajen ska göra mål i början av den sista perioden är inget märkvärdigt i sig men det är desto mer överrraskande att man gör det och håller undan i resten av perioden, det är något spelarna ska ta med sig. Man offrar sig och håller bättre koll än i tidigare matcher , det avgör.

Skador
Det har varit svårt för Bajen att få ihop till fyra femmor och fortfarande så dras laget med bortfall av olika orsaker. Jag fick fram att det saknades sex spelare i matchen mot Lidingö. Detta är något som gör både match och träning till en prövning för alla inblandade , så jag hoppas att vi snart ska få ihop till fyra hela femmor inom en snar framtid.

På den ovanliga speldagen Torsdag så spelar Hammarby hemma igen och denna gång emot åkers/Strängnäs, vilket på pappret är en betydligt svårare motståndare men det är inget som ska förändra sättet som laget ska uppföra sig på.

Att vara en klok och eftertänksam spelare som kan göra avvägningar om vad man kan göra, förstå sin kapacitet.
Det är avgörande
Att vända tillbaka och börja om igen , det är inte fegt , det är att förstå sin spelplan.
Det är avgörande
Att ibland också ta sig mod och sticka upp i planen , med någon medspelare som förstår vad du tänker göra .
Det är avgörande
Ge mig mer av den kapaciteten jag sett glimtar av, ge mig mer av det laget som står emot.
Det är avgörande

Jag är förväntansfull som Hammarbyare och jag tror att det finns möjligheter, ta dom .
Det är avgörande.
 

Stefan Ståhlstefan@powertool.se realbira,bira,bira2022-01-10 19:49:11
Author

Fler artiklar om Hammarby