Otrolig segermatch av Bajen

Otrolig segermatch av Bajen

Nog för att jag trodde att det skulle bli en jämn match på förhand , men att det skulle bli den dramatik som det blev när Bajen ledde med 6-1 i början av den tredje perioden är något jag inte såg framför mig.

Det var verkligen en match värd att skriva hem om när krutröken lagt sig i Kärrtorp och det stod 8-6 på tavlan. På förhand en ganska jämn kamp sett till dom båda lagens tidigare resultat i serien och när det sett ut som det gjort för Bajens Herrar så visste jag inte riktigt ändå vad jag hade att vänta mig.
Inför så hade jag klagat på inställning och att inte spelarna gör sitt jobb , att man inte hjälper varandra och haft svårt med att hålla ihop laget.

I den första perioden så visar man upp en kapacitet och inställning som gör att jag korar den till den bästa perioden sedan säsongsstart , försäsong inräknat. Hammarby gör verkligen allt rätt och jag studsar nästan i soffan av glädje när det står 3-0 på tavlan då ismaskinen rullar ut eftter periodens slut.
Den store dirigenten framför mål är #26 Isac Birkeholm som tillsammans med #24 Lucas Glysing gör livet surt för Järfälla.
Sedan måste man berömma laget som helhet, som visar att det finns potential att vara betydligt högre upp i serien. Man hjälper varandra , det tacklas och man slänger sig för att täcka mål . Så härligt att se!

Den berömda andraperioden kommer och det är ett betydligt mer taggat Järfälla som kommer ut på isen och under den andra perioden så är det mer kamp än skönspel från båda lagen och det ser sånär ut som att det blir en mållös andraperiod , men Järfällas #12 Ludwig Eriksson får till ett skott som Hugo Säll inte kan nå. En jämn period , där kanske Järfälla borde fått in någon puck till.

Sedan blir det en tredjeperiod som inte liknar något som jag sett på länge. Med knappa fem minuter in i tredje så har Bajen manglat ner Järfälla i skridskorna och det står 6-1 på tavlan.
#15 Viktor Burman har gjort hat-trick ( ett i första perioden ) och har en lysande kväll.

Nu är det väl över?
Nej , Järfälla får momentum när vårt kära Hammarby ger över initiativet och inte gör det man ska , det slarvas och skridskoåkandet, det hårda jobbet slutar man att göra. Det gör att Järfälla trycker ner Hammarby i egen zon och får ett övertag med ett antal mål som kommer tätt under dom följande 10 minuterna. Det står otroligt nog 6-6 på tavlan när det är fem minuter kvar och jag är beredd på förlängning.
Ridå , #7 Melker Ferfeldt åker på en lite oturlig tripping i egen zon när klockan står på  58.56 och Järfälla känner naturligtvis vittring och tar ut målvakten för att gå mot vinst. 4-6 i spelare på isen och tanken som ligger hos mig är att vi åtminstonde kan ta en poäng den här matchen.

#22 Jonathan Queckfeldt ville dock annat...han fick en pass av #19 William Ehn och gör ett solonummer med ett mål som ekade långt bortom Kärrtorps is. 7-6 med 15 sekunder kvar , Järfälla har inte gett upp , utan behåller målet tomt. #24 Glysing får tag i pucken och gör 8-6 med två sekunder kvar.

En vansinnig match var över och det med väldigt olika skepnader och förhoppningar. Lärdomar att ta med sig , tydliga bevis för vad som krävs och att det inte går att slappna av under en match.
Men framförallt, även när det ser väldigt mörkt ut så kan vi resa oss och ta tillbaka initiativet i matcherna , det här var en seger på många plan och som jag lever på länge .

Till sist
Förutom Målskyttarna som har kommit igång fint så vill jag ge några kommentarer till en del av spelarna.
#18 Måns Månsson – Växer i spelet , täcker skott och är väldigt hårt jobbande
#11 Pontus Okerblad – Kanske inte den snabbaste spelaren , men ofta rätt placerad och kan vara lite grisig när det behövs. Kan gärna få skjuta lite oftare.
#5 Alex Wahtramäe – Spelbar , oerhört nyttig . Syns kanske inte alltid , men jobbet det gör han alltid.
#50 Björn Bo-Buster – Kom inte riktigt upp i nivå under gårdagen , men i tidigare matcher så har han varit tydligare initiativtagare och han får gärna studsa tillbaka mot det.

I övrigt
Det är fortsatt bra drag på läktaren , vilket hörs genom tv:n. Själv har jag inte möjlighet att gå på matcherna live eftersom jag genomgått en operation.
Enligt Gårdagens expertkommentator så betyder inte grundserien något ( om jag nu förstod honom  rätt ) , jag håller inte med. Grundserien är tråkig ja , men en grundinställning till matcherna framöver är att vi ska vara solida och vilja kriga för varje puck

Nästa match Iron Hockey-Hammarby Fredag 18/10 – 19.00

Forza Bajen , Tillsammans mot nya höjder

 

Stefan Ståhlstefan@powertool.se realbira,bira,bira2024-10-16 11:59:22
Author

Fler artiklar om Hammarby