Bajenkross = Frid och fröjd?

Bajenkross = Frid och fröjd?

Dom inledande matcherna har varit tuffa för Bajen , med två förluster och en vinst. Vinsten mot Lidingö var väntad och behövlig, det är just dessa lag vi måste hålla bakom oss om vi inte ska behöva överleva ännu ett år med streckstrid.

Serien har dragit igång 24/25 och det med möten mot Nacka, Segeltorp och Lidingö. Det sistnämnda blev en glad historia med 1-10 , där jag faktiskt blir förbannad över hur vi släpper in det där skitmålet.
För hur jag än vrider och vänder på saker och ting, så är det bedrövligt att vi släpper in ett mål när vi faktiskt är med i situationen. Jag ska inte skylla allt på en spelare, man kan undra var dom andra medspelarna är? För sanningen och säga så borde det finnas mer att ta av och det borde finnas mer av att hjälpa varandra när det är trångt.

Det är inte enbart den här matchen som jag sett tendenserna , jag har sett det i dom andra matcherna också , men då har motståndet varit ett annat och vi har blivit överspelade på ett annat sätt.

Ambitionerna för laget och spelarna?
-Vad är våra ambitioner i seriespelet i år?
-Är spelarna beredda att göra det jobbet som krävs för att utveckla sig själva eller ser man Hammarby som ett kul projekt som man kan gå in i , med olika intensitet beroende på vad man känner för?

Jag vill gärna se en bättre utveckling på skotten ,det är samma trötta skott mitt på eller vid sidan av buren. Det fungerar mot Lidingö men absolut inte mot ett lag som Nacka. Använder våra spelare den uppbyggda skottrampen? Hur tränas det på skott? Jag skiter i om det står att vi har 65 skott på mål om bara fyra är såna som är farliga.

Samspel
Vi har fått behålla en stor del av laget till den här säsongen men likförbannat så ser det likadant ut spelmässigt när säsongen börjar.
Vi sitter inte ihop, det ska soloåkas in i motståndarzonen för att bli avväpnade innan det ens luktar farligt. Passningsspelet är något som såg något bättre ut under Lidingömatchen , men om det var en produkt av att Hammarby gjorde det bättre eller om det var en produkt av att Lidingö var så usla , lär visa sig tydligare idag.

Hammarby möter Järfälla har två ( förväntade? ) vinster mot Iron Hockey och Lidingö , en förlust mot Tumba.
Det som kommer att utspela sig idag är vad jag tror , två ganska jämna lag om Hammarby fortsatt spelar som vi gjort tidigare.
Om Hammarby försöker att ändra lite inställning ,så ska vi ta hem det här mötet med någon marginal.
Vad vill jag se?
Jag vill se att varje spelare i varje situation tar anvar och hjälper varandra i närkampspelet , jag vill att vi är närmare våra motståndare och ALLTID jagar efter en motståndare när man tappat puck. Det är ett skimmer av ointresse från en del spelare och kanke är det så att just vår förening inte är något för dig! Vill ni leka hockey , gör det någonannanstans.
Tränarstaben har också ett ansvar att få spelarna att göra som dom säger , gör dom inte det så måste man våga bänka spelarna. Jag tor inte för mitt liv att Uffe Hall säger åt spelarna att ta pucken och soloåka in i en mur av motståndare.

Sakta men säket så är det dags att kliva på och visa att vi inte bara ska ligga kvar i Hocksytvåan , utan att ambitionen måste vara mer än så.

Forza Bajen Tillsammans är vi Hammarby
Mot nya höjder

Hammarby-Järfälla Kärrtorp 19.45


 

Stefan Ståhlstefan@powertool.se realbira,bira,bira2024-10-15 13:52:41
Author

Fler artiklar om Hammarby