Karlskrona med full kontroll besegrar Alvesta med 3 - 0
Carl Malmqvist fick sin andra nolla i eftermiddag mot Alvesta

Det var fullt med aktiviteter i arenan då det var barnens dag eller kids day som KHK kallar det, på isen skulle Carl Malmqvist återigen få chansen mellan stolparna medan Lööf var tillbaka i kedjan med Norberg och Roslund. Efter en trevande första period så visade KHK klass och vann med 3-0 inför 2241 åskådare

Första:
Om man i fredags fick möta ett lag som var passiva och backade hem för att vara starka runt mål så spelade Alvesta en helt annan melodi, man pressade KHK över hela isen och man inte tag i KHK i pressen så valde man att ställa upp i styrspel redan vid KHK:s defensiva blålinje.

Man visade dessutom direkt från start sin styrka in sina spelvändningar och sin förmåga att byta kant för att komma in i KHK:s zon. Karlskrona är absolut inte dåliga men Alvesta gör det riktigt bra och är det lite bättre laget inledningsvis. Carl Malmqvist får komma upp starkt ett par gånger men han står för ett misstag som håller på att bli förödande när han tappar en puck i slottet som det blir huggsexa om.

Men KHK vinner kampen och slår till iceing, KHK då först hade man gjort om lite i kedjorna. Lööf var tillbaka med Norberg och Roslund medan Cruseman skapade en checking line med Hagman och Sundlöv.
Men offensivt så är det tvillingarna med Henrion som inleder bäst, första tio har man två långa anfall där man får Alvesta att jobba i egen zon, annars var det mest via spelvändningar man skapade sina chanser där forwards attackerar målet medan pucken kommer upp på back för avslut.

Båda lagen fick varsitt powerplay där Alvesta fick sitt efter 11:04, man börjar trevande men sen trycker man tillbaka KHK rejält och radar upp halvchanser. Men KHK klarar av det och deras tur i powerplay skulle komma fyra minuter senare. KHK satte två i powerplay senast får inte alls till något tryck, man lyckas ställa upp i första vågen men då slarvar Jeppe på blå och tappar ut pucken.

Lööf kedjan har embryon till tryck men efter några pass så åker pucken ut, Alvesta nollar KHK i sin box.
Med 42 sekunder kvar av perioden så skulle Alvesta få sin andra chans i PP när Marcus Björk drar på sig en tripping i egen zon, men Karlskrona klarar perioden ut.

När vi summerar första perioden så vinner Alvesta den på poäng, man kommer till lite fler chanser och har lite längre anfall än Karlskrona genomgående i första perioden tack vare att man åker lite mer skridskor än KHK. Karlskrona är dock mycket bättre än Alvesta på att aktivera backarna offensivt och från det skapar man dem flesta av sina chanser.

Skotten
5 - 9

Andra:
Karlskrona fick inleda andra perioden i boxplay men det städar man av utan problem och dessutom tar man ledningen i matchen via Alexander Heiver som parkerar på bortre stolpen och får ett smörpass av Crus-Rydberg som han kan raka in bara halv minuten efter man blivit fem man.

Målet skulle sätta tonen på andra perioden för Alvestas vilja att pressa högt och vara aggressiva kan man hylla men problem skulle det bli när Karlskronas fick ordning på farten i passningsspelet, man släpper pucken mycket snabbare i inledningen av andra och då blir Alvestas lag snabbt långt och enorma ytor uppstår mellan backar och forwards.

2 – 0 kommer till på detta sättet då Gustav Berglund spelar bort hela Alvestas press med sitt pass till Crus-Rydberg som i sin tur frispelar Bergström som förvaltar friläget på bästa sätt.
Karlskrona skulle få sin nästa chans i powerplay två minuter senare och även om det inte blev utdelning så spelar man riktigt bra, man tar med sig pucktempot från fem mot fem spelet och radar upp chanser. Men Sebastian Ericsson i Alvestas mål kommer upp stort så man klarar av det mycket på grund av honom.

Man annars ser man ett tydligt mönster fram tills det är sex minuter kvar, Alvesta envisas med att pressa högt med två man men man står för brett isär för att få fast Karlskrona så då spelar KHK bara förbi och skapar överlägen genom mittzon. Detta händer konstant och det kunde lika gärna stod 4 -0 under denna perioden för man spelar naivt och utan tanke men med sex minuter kvar så händer någonting.

Alvesta får ihop laget i sin press och då får man äntligen fast Karlskrona i egen zon, man gör det riktigt bra och kommer till flera bra chanser men Malmqvist i KHK:s mål spelar stabilt så det blir inte mer än nära en reducering men en riktigt bra period av Alvesta.

Men det var detta med huvudlöst och naivt för även i sin bästa period i perioden så tappar man huvudet och slarvar och bjuder Martin Fridén på ett friläge när man är i anfall, han gör en dragning förmycket och bränner läget men får med sig en tvåa för slashing.

Återigen är powerplay spelet riktigt bra och man radar upp chanser men pucken vill inte in, men om man håller detta spelet så kommer man göra mål i powerplay ikväll.

Med 10 sekunder kvar så går Alvesta bort sig igen och Henrion får ett friläge men träffar stolproten och 2 – 0 efter två perioder är ett faktum. Karlskrona spelar bort Alvestas press och då klarar man inte av att hålla ihop laget och KHK får enorma ytor att spela på och då kommer också målen.

Skotten efter andra:
12 - 9

Tredje:
Inledningen på tredje perioden så fick vi se rock n roll hockey av lagen med ett spel som vänder fram och tillbaka, Alvesta som låg under med två när vi startade upp tredje perioden var tvungna till en ökad desperation för att försöka komma ifatt. Karlskrona försökte inledningsvis spela sig förbi deras press som i andra perioden men man fick inte dem där långa anfallen.

Men efter fyra minuter så började man hitta rätt igen, Alvesta kliver högt med tre man när Rasch spelar förbi och hittar forward i mitten som skapar ett tre mot ett läge men Ericsson räddade i Alvesta målet.
Karlskrona får allt mer kontroll via ett stabilt försvarsspel ju längre perioden går, Alvesta är absolut inte oävna men hittar man igenom KHK:s försvar så man alltid tillbaka och stör i skottögonblicket antingen med en klubba eller kroppskontakt som gör att Malmqvist kan rädda.

Offensivt så gör tvillingarna med Henrion åter igen en riktigt bra period där flera gånger får långa anfall där man kommer till flera farliga chanser, den farligaste fick Henrion mitt i slottet men han inte träff på puken.
Med 9:12 så kommer Karlskronas farligaste chans så långt när Alexander Bergström och Jesper Solomon Frisell kommer i ett två mot två lägen där Jeppe frispelas och han rundar så när målvakten och sätter tre noll men icke Ericsson var med.

Det blir ett sent powerbreak men direkt efter så får Alvesta ett powerplay med 08:30 kvar, men Karlskrona klarar av även detta boxplay med bravur.

Klockan tickar snabbt ner för Alvesta men man får inga långa perioder i Karlskronas zon utan kommer man till något så är det ströchanser och blir det en längre period så har svårt att få igenom sina avslut då en eller två KHK:are ständigt täcker eller styr bort skotten.
Alvesta är ganska frusterade i slutet av tredje och med 2:35 så drar man på sig en tvåa till för tripping.

Jag skrev i andra perioden att om man håller upp spelet så kommer man gör mål men insidan av stolpen gäckade det löftet tyvärr.
Men Karlskrona vinner matchen och gör det övertygande sett över tre perioder.

Man tar ut målvakten i Alvesta i slutet av sitt boxplay och spelar först fem mot fem med sedan sex mot fem och där pungterar KHK matchen med 3 - 0 via Linus Lööf

Man var med i matchen så länge KHK inte fick fart i spelet men när farten väl kom så hade man inte tempot att spela den hockey man vill utan då blev man långa och bjöd på för mycket ytor för att KHK inte ska förvalta det.
Så när vi avrundar halva serien så gör vi det med Karlskrona som serieledare så so far so good