Djurgården - Södertälje
4 - 3

Det väntar en viktig vecka för SSK

Det väntar en minst sagt viktig vecka för vårt kära SSK.
Den omtumlande förlusten i lördags sitter fortfarande i och skaver i bakhuvudet.
Man tittar på tabellen och letar efter sitt favoritlag och man får titta långt ner för att hitta dem. I lördags var man optimistisk efter att ha sett laget spela klokt i två perioder. Det var inte en match som hade ett frejdigt spel men man höll sina motståndare på den berömda utsidan och såg ut att ha kontroll på matchen. Videll såg länge ut att bli matchhjälte på Hovet efter att ha svarat för två assist och ett mål under de två inledande perioderna.
Jumbotronen zoomade in Kenta Nilsson och Videll måste ha sett det då han försöker sig på ett Kenta mål i ställningen 1-3. Kan tyckas lite väl naivt i det läget att chansa och ett 1-4 mål hade nog varit spiken i kistan för matchen och för Djurgården.

Sedan visste vi att DIF kommer att komma hårt i den tredje perioden och försöka att få in en balja under de inledande fem minutrarna. Vi höll ut den den första anstormningen men sedan kom en ganska onödig utvisning i anfallszon och plötsligt så får Djurgården det dom behövde. Luft under vingarna. Vårt boxplay är just nu under all kritik. Vi ligger inte alls i skottlinje och är inte tillräckligt starka på returerna som uppstår. När ett lag blir osäker på sig själva så backar man längre och längre in mot sin egen målvakt. Det har vi sett gång på gång. Det finns ett mönster och den måste brytas. Det tog inte lång tid för DIF att få hål på SSK boxen och matchen höll på att glida oss ur händerna. Två minuter senare kvitterar Djurgården och nu är vi verkligen i brygga. Målet kommer i samband med ett Powerbreak och tror det är därför Bogren inte tar en timeout. Tror de flesta SSK supporterers anande vad som skulle komma av den pressen som DIF hade i den sista perioden. Det var bara en tidsfråga hur länge vi orkade stå emot. Tänkte tanken att man kanske ska vara nöjd med en poäng trots ett överläge med två mål inför den sista. Det blev dock inga poäng då DIF gör vinstmålet tre och en halv minut för slutet. SSK tar timeout och plockar målvakten men utan resultat.

Började skriva på en text efter matchen men hade varken ork eller lust att publicera något.
Skrev att Halloween närmar sig med stormsteg och vi besöker kyrkogården för att tända ett ljus för våra nära och kära som gått bort. Djurgården befann sig halvvägs i graven när SSK gör 0-2. Men plötsligt så sprattlar liket till och skrämmer slag på alla som i en skräckfilm.
Då kliver han fram igen som ur sagornas värld...trollkarlen Videll, som med sitt magiska trollspö får hela Tälje klacken att studsa av glädje och tro på framtiden.  Snipp snapp slut så var den sagan slut. Kunde ha blivit en rolig saga, men det kommer flera tillfällen.

SSK har inte bara ett dåligt boxplay utan också ett PP som just nu gnisslar rätt ordentligt.
Det är på pappret ett av seriens absolut vassaste uppställning av powerplay spelare, men på isen är det en helt annat sak. Det saknas timing i det mesta och passningarna är genomskådade och för långsamma. Alla vet att Videll söker Norbe med bakom ryggen passningen. Blomstrand kommer inte till skottlägen och Dyken saknar timing i sitt patenterade direkt skott.
Vad ska man hitta på? Ska man ha Blomstrand på backplats så han kommer mera till skott?
Är det bara tillfälligheter att både PP och BP inte fungerar?

Ingen i SSK känner någon oro inför framtiden. Det framgår i varje intervju. Jag önskar att jag kunde säga samma sak, men jag känner en viss oro. Vi har åtta poäng och glöm inte bort att två av dem är tagna när vi plockat målvakten. Oftast blir det ju mål i tom bur i dessa lägen men vi har lyckats med att kvittera två gånger. Det måste man ändå berömma dem för. Dessa poäng kan betyda mycket när vi summerar tabellen efter 52 matcher.

Ska man ändra något inför veckans kommande matcher. Det tycker jag, men är helt säker på att tränarna inte tycker det. Jag gillar Alba, han har utvecklats och tar för sig enormt. Älskade hans tackling i den senaste matchen när han vräker ut en DIF spelare över sargen. Det jag försöker säga är att jag vill att Alba spelar med Dahlström och Bjerselius igen. Det blir en helt annan tyngd i fjärde kedjan med Alba.
Alla vet vi att Blomstrand är svårstoppad när han får upp farten. Det såg vi i senaste matchen då han tvingade Kruger att ta livtag runt honom för att få stopp. Vi behöver få se mer av den farten och ge honom de puckarna att åka på. Kanske läge att spela Blomman med Marcus Eriksson så han kan ge dom passningarna.

Egor Polin verkar vara i sitt livs form och har gjort 22 poäng på 11 matcher i SSK J20. Kan det vara läge att ge honom en ny chans i laget?

Vi har två matcher den här veckan. Båda lagen ligger nedanför oss i tabellen. Det är verkligen skarp läge nu och man behöver plocka två fullpoängare för att få lite andrum. Men alla vet att det inte bara är att hämta poäng i den här ligan. Det krävs 60 minuters hårt arbete i varje match. Det har vi gjort i två matcher och dom båda vann vi, överlägset.
Vad ska man säga om målvaktsspelet i de sju första omgångarna. Tycker att det speglar lite av lagets prestation, och har varit upp och ned. Vem som står på onsdag vet jag inte. Har svårt att gissa hur Brattenberg tänker men gissar att det är dags att lufta Endre igen.

Tack för att ni läst ändå hit. Ni som kan ta Er till Templet på onsdag, gör det!