En hockeyfest med bitter eftersmak

Äntligen hemmapremiär i Templet. Det pratas om att allt annat än fullsatt är fiasko.
Själv tänkte jag att de kommer att komma runt 5000 personer vilket stämde ganska bra.
Jag är bättre på att tippa publiksiffror än resultat verkar det som.
SSK hade innan matchen en avtacknings ceremoni för Dragan. Dessvärre så gjorde Västerås klacken sitt yttersta för att störa arrangemanget. Så patetiskt dåligt gjort av dem. Hoppas att vi inte tänker redan på hur vi ska hämnas utan är mera sportsliga i deras hall.
Dragan själv såg rörd ut såg ut och måste ha känt en otrolig stolthet av att stå där med sin familj och bli hedrad.
SSK hade ett mäktigt Tifo innan matchen som sig bör vid en premiär.

De som hade hoppats på en maffig introlåt blev mäkta besviken. Discodunk utan dess like och inte alls något adrenalin höjande. Tvärtom så såg man lidande spelarna i spelargången som bara ville in i hallen men introt var så långt att de lessnade. Här måste man göra något. Nu har man ljud för 6 miljoner men utnyttjar inte möjligheterna till en kanon intro. Vad är det för fel på Thunder Struck eller Metallicas Enter Sandman som exempel. Det är gåshud på båda dessa låtar.

Själva matchen började med SSK ögon sett bra. Man skapar genast ett tryck mot Västerås målvakten som verkligen får bekänna färg. Efter halva första perioden får SSK sitt första PP och nu tänker man att målet kommer. SSK kommer knappt in i zon under dessa två minuter och har inte ett enda skott på mål. Dåligt pucktempo och dåliga pass samt svåra ingångar gör det enkelt för Västerås boxen.
SSK tar rättvist ledningen i matchen då Egor Polin hittar Liljewalls blad med en magnifik passning. Ifall Polin visste att Liljewall stod där är det stor skicklighet men jag tror att det handlade mest om att skicka in pucken i det farliga området. Nåväl, snyggt var det och framförallt rättvist. SSK får ännu ett PP att utöka sin ledning men även denna gång så har man inte ett enda skott mot mål.
SSK borde ha gjort ett par mål till i den första perioden men Ian Blomqvist agerar bra i gurkmålet.

I den andra perioden var det gästerna som tryckte på för att få till en kvittering. Tomas Sholl gjorde ett par fina räddningar men kunde inte göra så mycket vid Västerås kvitteringsmål. Västerås rullade upp SSK försvaret och Gersick sköt ett direktskott som gick stolpe in.
Pressen mot SSK kassen fortsätter och Tomas Sholl håller kvar SSK i matchen och gör den ena paraden efter den andra. SSK anfall fastnar allt som oftast i mittzon och man får inte ner puckarna för forwards att jobba på.

Den tredje perioden börjar SSK bra. Man trycker tillbaka Västerås i inledningen av perioden. Tror tränarna tagit fram blåslampan i perioden och de syntes på isen.
Jag har kallad Dominic Turgeon för den osynlige mannen då han ofta försvinner ut ur matcherna men plötsligt dyker upp och gör mål. Nu slog han till igen, den osynlige mannen.
Han får hela templet att lyfta och hans glädje är svårt att ta miste om. SSK var verkligen på gång här och man väntade sig ännu ett mål. Det hängde i luften så att säga.
Hockey är som ni alla vet en sport med små marginaler. Dahlström som vunnit de flesta av sina dueller är lite för ivrig vid sargen och petar undan skridskorna på en VIK spelare som faller väldigt enkelt. Detta påpekar Bogren från båset och åker faktiskt ut för det.
Det innebär två minuter i spel fem mot tre för Västerås. De tar 20 sekunder för dem att kvittera till 2-2. Som om inte det räckte så fortsätter dem att vara äckligt effektiva i sitt PP och gör även 2-3 fyrtio sekunder senare. Bogren har ångrat och bett laget om ursäkt för händelsen som kostade laget poäng.
Domaren hittade en kompensationsutvisning i slutet av matchen och SSK tog timeout när det återstod två och en halv minut av tredje perioden. Ut med Sholl och satsa med sex mot fyra. SSK spelade bra under detta PP och Västerås spelarna var väldigt försiktiga i sin box. Detta tackade vi för och kunde med ett bländande passningsspel kvittera matchen när drygt en och en halv minut återstod av matchen. Förarbetet till Engsunds mål var signerat Marcus Eriksson och Ludvig Blomstrand.
I slutsekunderna har SSK chansen att vinna matchen men Malmströms skott hamnar på målvakten.

Matchen går till övertid och SSK får spela stora delar av övertiden med en man mera. Det dyker upp en hel del chanser och nog borde Videll eller Blomstrand ha prickat in en puck. Det är dock för lite skott som hittar fram.
Två minuter i fyra mot tre skall vara mål alla dagar i veckan. SSK får fram fyra skott mot mål, det är för dåligt. Det var för många pass emellan Blomstrand och Norbe och nog borde man söka avslut istället för att passa runt och avvakta.
Matchen slutar oavgjort men de känns ändå i underkant för SSK.

Straffarna är en parodi då isen i Templet är tjockt med snö efter en period och en förlängning.
Flera spelare försöker dribbla i snön och de slutar med pucktapp. Detta borde de rutinerade spelarna ha koll på att inte dribbla. Ett hederligt slagskott hade varit ett bättre alternativ. Väntade att Videll eller Blomstrand skulle avgöra matchen åt oss, men båda misslyckades gång på gång. Till slut så kunde Västerås bäste spelare Komarek avgöra med en iskall straff som lurade den annars utmärkte Tomas Sholl.
Vad säger reglerna om att skotta av isen med en plog innan straffarna ? Förstår att man inte kan ta fram ismaskinen men att ploga den ytan tar högst en minut.
Stark av SSK att komma tillbaka efter chocken då Västerås gick från 2-1 till 2-3 på mindre än en minut.
Vi frågor oss återigen hur laget kan presentera så olika under olika delar av en match.
Visst går matcherna som en berg och dalbana men topparna borde vara mera än dalarna i en match.
Man behöver jämna ut spelet mera så uppförsbacken inte blir så brant när det går emot laget.

Nästa vecka sägs det att Dyk är tillbaka in i laget efter en tids frånvaro på grund av ansiktsfraktur.
Han lär vara oerhört spelsugen och vi vet vad han kan åstadkomma när han är på spelhumör.
Det blir ett tillskott för laget och framförallt för Blomstrand som känns lite ensam i sin kedja. Polin har gjort det bra men Dyk skapar mera ytor för Blomstrand och det behöver han. Att Liljewall, Dyk och Blomstrand ska spela ihop är ganska givet. Eller vad tror ni?

På onsdag väntar Almtuna borta vilket inte är en lätt match. Hoppas att vi kan börja matchen som vi gjorde idag och fortsätta på den vägen. Vore kul att spela en match som hade 60 bra minuter.

Tack för att ni läst och tryck gärna på tumme upp ifall ni gillade texten.