Lagbanner
SSK förlorade mot löven- men stod för en bra sista period

SSK förlorade mot löven- men stod för en bra sista period

Ingen kunde missa att det var nostalgimatch med retrotröjor ikväll. På två dagar så hade SSK bombat oss med 14 inlägg om matchen. Jag var tvungen att stänga av notiser och pausa alla dessa inlägg. Det fungerar inte att hypa en gång i timmen och tro att det kommer mera folk. Tror att det faktiskt kan vara tvärtom ibland.

Det blev ännu mera antiklimax när laget trodde att guldtröjorna från 1985 var självspelande. Sholl fick vittna nätet i den första perioden lika ofta som en yrkesfiskare.
Ska vi fortsätta vara den där jobbiga lillebrorsan så måste man fortsätta att vara ödmjuka och inte tumma på energin. Vi har några alibibyten i den första perioden vilket straffar oss hårt.
Det märktes att Videll saknade sin parhäst Eriksson i de två inledande perioderna. Egor Polin som ersatte sjuke Mackan saknar rutin. Hans defensiva kvalitéer i egen zon har klara brister. Men man måste få misslyckas ibland för att växa. Polin ersattes i sista perioden av Bjerselius och då skapade de en hel del vassa chanser.

SSK gör en bra sista period och är mycket nära att kvittera i slutet. Björklöven slog mest ifrån sig i den tredje perioden och kunde reda ut stormen och ta en efterlängtad seger för dem. I och med segern så går de om SSK i tabellen.

Att SSK hade så svag inledning av matchen är förvånande. Laget är seriens överlägset bästa lag i just första perioder. Det har vunnit 14 av sina 25 och endast förlorat sju, inklusive den idag.

Vad kan man dra för slutsats av förlusten. Att Löven ville mera syntes i de två inledande perioderna. SSK saknade effektivitet idag. Det fanns många fina chanser, men de ville sig inte riktigt ikväll. Skärpan var inte där och Voutilainen stod ibland på huvudet.

Positiva saker att lyfta från matchen att Dyk fick göra mål. Kanske borde han ha gjort ett till i slutet. Det var nära. En annan sak vi tar med oss är den sista perioden.
Vi ger oss inte trots underläge med 0-3.
Anmärkningsvärt från kvällen är den tysta publiken. Det märktes inte att det var nästan 4000 på läktarna. Sällan jag kritiserar vår underbara klack, men bättre kan ni. Det vet alla.
Uppryckning skedde i den sista perioden i takt med att hemmalaget tryckte på för fulla muggar. 

När lossnar det för Viktor Liljegren? Han skapar mängder med chanser i match efter match men saknar just nu flytet i avgörande ögonblick. Hårt arbete lönar sig brukar det heta. Vi får se hur det utvecklas i framtiden. Framtiden är något varje människa når med en hastighet av 60 minuter i timmen, vad man än gör och vem man än är.
Två matcher återstår innan juluppehållet. Kalmar borta på fredag är en mycket svår match. Då måste ödmjukheten tillbaka och inte tumma på detaljer. 
På söndag är det åter dags för hemma match mot ett formstarkt Almtuna. Undrar hur många som kommer att gå på den matchen? En sak är säker. Den är svår att hypa.

Mina stjärnpoäng ikväll går till:
+++ Sebastian Dyk
++ Jacob Bjerselius
+ Viktor Grahn

”winning is a habit”

 

Janne Willman2023-12-13 22:23:00

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar