Lagbanner
SSK hängde med i två perioder -sedan var det klasskillnad

SSK hängde med i två perioder -sedan var det klasskillnad

Det var klassiker möte mellan två lag som inte mött varandra sedan 2011. 
I Brynäs bås finns två gamla SSK spelare som var mycket omtyckta spelare i Templet.
Det var nog lite blandade känslor för både Anders Carlsson och Gällstedt att möta just SSK i Scaniarinken ikväll. 
Gällstedt som var en av landets mest lovande talanger under 80-talet. Anders Carlsson en av guldhjältarna från 1985.


SSK hade inför matchen ikväll fått klart med två nyförvärv i Stelio Mattheos och Ludvig Hedström. 
Stelio startade som extra forward men fick ett par byten redan i den första perioden. Det vi fick se var ganska frejdigt spel och mycket energi av honom. Det lovar gått inför kommande matcher. Frågan är ifall man spelar honom med Videll och Engsund. 
Hedström överraskade mig positivt. Han påminde i sin spelstil om Jens Olsson som spelade i SSK under fyra säsonger (2006-2010). Ludvig var säker på puck och spelade väldigt enkelt. 

SSK tog rättvist ledningen i matchen genom årets hårdaste skott signerat Blomstrand. Det var en kanon där Lindbäck i Brynäs målet stod och undrade vad som egentligen hände. 
SSK borde ha haft en större ledning och Brynäs verkade märkbart passiva under stora delar av första perioden. Sedan hände något som jag anser var vändningen för den här matchen. 
SSK drar på sig en utvisning i anfallszon, bakom mål. Vad händer? Så klart så blir det mål för de brända bockarnas lag. Nog borde Sholl ha tagit det skottet som inte alls såg hårt ut.
Det uppstår någon slags panik efter målet och man går bort sig i bytet efter målet. Det är fyra SSK spelare på en liten yta och lämnar oceaner av tid för Brynäs att ta ledningen i matchen. SSK har en hel del chanser och behöver verkligen öva mer på sitt Powerplay. 
Det är fortfarande lättläst och vi tar för lite skott. Jag efterlyser direktskott från blå. Hur ofta passar vi istället för att skjuta. För ofta. 
När vi jagar kvittering i den sista perioden så utökar Brynäs istället sin ledning till 1-3 genom en tekningsvinst där skottet inte är märkbart hårt men ställer Sholl i målet. 
Det kändes som Brynäs lade in en extra växel i den tredje perioden och det var stundtals klasskillnad på lagen. Brynäs punkterar matchen med att sätta 1-4 i den öppna kassen efter ännu ett misslyckat PP och uttagen målvakt.

Även om vi förlorade ikväll så ska jag ändå hylla laget som stod upp och bjöd Brynäs på bra motstånd i två perioder. Man pressade Brynäs backar gång på gång och fick bra tryck under den första perioden. Dock så saknas det en del desperation i spelet framför motståndarens mål. Vi måste vara hetare där och vinna kamperna om de lösa puckarna. 
Som jag nämnde så gillade jag det jag såg av nyförvärven. Hedströms agerande var många gånger som hämtat ur skolboken...keep it simple hockey.

Får SSK i ordning på sitt PP kan den här säsongen fortfarande bli rolig. Det finns en hel del saker man kan ta med sig även efter en förlust. Vi spelar stundtals en bra ishockey. Sedan så faller vi ihop som ett korthus och släpper in alldeles för enkla mål. Ibland så känns det som vi behöver skjuta 50 skott för att göra ett mål medans motståndarna får enkla mål. 

Om jag ska plocka ihop mina tre stjärnor i kvällens match så går dom till Hedström, Blomstrand och Olli Vainio.
Det finns en annan stor skillnad i laget som är märkbar och det är Vidells form. Förra året så avgjorde han sådana här matcher som stod och vägde. Det är nog dags att byta skridskor som fick det att lossna förra säsongen. Hoppas att Stelio blir Linus nya radarkompis för vi behöver verkligen få igång honom. 
Dyk fick mera tid med puck ikväll men saknar fortfarande tajming i sitt skott. 

På fredag väntar en ny match mot ytterligare ett topplag. Man möter ett Björklöven som öst in mål under säsongen,men som ikväll blev nollat på hemmaplan. Är det kanske dags för Endre att få stå en match mot hans forna lagkamrater i Umeå. 
Är det någon match som i förhand känns jobbig så är det löven på bortaplan. Hoppas att SSK slickar såren efter kvällen och börjar redan nu ladda inför det som komma skall. Räknar inte med poäng på fredag men laget får gärna överraska mig. Det vore den vändningen som det här laget suktar efter mest. 

På söndag väntar en ny hemmamatch mot Östersund. Innan dess så hoppas jag på mirakel i Umeå. Det är dags att börja förvalta de fina underliggande siffrorna till poäng. 
Det är ändå det som i slutändan räknas. 
Vi fick ikväll se Bogren ta en bra timeout. Spelet blev bättre efter den men det räckte inte den här gången.

"winning is a habit"





 

Janne på SSK redaktionen2023-11-01 22:45:00

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar