SSK vann över BIK - imorgon ska rättvisa skipas.

Julen har både kommit och gått. Man har återigen provat lyckan att bli miljonär i Bingolotto utan resultat. Det bästa med julen är julskinkan och de karelska pirogerna. Det räcker för mig, allt annat kan jag vara utan. En god öl och en kvalitets whisky och ett par chokladpraliner framför öppna spisen är också jul för mig. En bastu på julaftons kväll är lika självklar som Marcus Erikssons första plats i poängligan.
Det råder ingen brist på ishockey så här i mellandagarna. Det är i stort sett flera matcher per dag för den hockeytokige. Junior hockey är underhållande att se på och allt kan hända under en match.

SSK hade haft ett uppehåll på tio dagar sedan vinsten hemma mot Almtuna den 17 december. Det märktes lite i en del moment att det inte var samma skärpa i passningarna och spelet blev ganska ryckigt. Tycker ändå att SSK förde spelet i den första perioden. Man tog även ledningen i matchen genom ett PP mål av Marcus Eriksson. Det var hans 399:e poäng i Hockeyallsvenskan. Hur kan SSK inte ha uppmärksammat detta innan match att han var så nära. Bofors får chansen till PP vid två tillfällen i den första perioden, men SSK reder ut båda. Mycket tack vare utmärkt målvaktsspel av Sholl och uppoffrande backspel. SSK var närmare 2-0 i den första perioden än BÖK var att kvittera.

Andra perioden börjar med att bortalaget trycker på för fullt. De åker mera skridskor och vi hamnar lite på hälarna. Ofta så känner man att det börjar lukta mål. Funderade att snart så måste en timeout komma innan vi släpper in ett mål. Den kom aldrig. På något vis så lyckas SSK reda ut anstormningen, med blåstället på. När Viktor Lennartsson drar undan hjälmen på Bergman får SSK sitt andra tillfälle att spela med en man mera. Magnus Uggla sjunger om fyra sekunder vilket nästan stämde in i detta sammanhang. Det tar sex sekunder för SSK att göra mål i PP. En teknings vinst av Engsund där pucken går till Eriksson, som hittar en fristående Norbe som pangar in sitt sjätte mål för säsongen. Mackan gör därmed sitt 400:e poäng. En otrolig bedrift av en fantastisk lirare. Bara synd att SSK inte uppmärksammande detta. En blomsterkvast eller en stående ovation hade varit på sin plats.
I början på tredje perioden åker Bjerselius ut för hakning. Den här gången lyckas inte SSK rensa undan returen ifrån Sholl och Svenningson kan enkelt sätta dit 1-2 i PP. Det hann gå 25 sekunder efter målet när SSK plötsligt utökar sin ledning till 3-1 genom Viktor Liljegren. Det är matchens stora gigant Alba som jobbar till sig pucken bakom mål som i sin tur hittar Stelios.  Han serverar Viktor framför mål som avslutar kliniskt. Ett otroligt psykologiskt viktigt mål. SSK är äckligt effektiva i den tredje perioden. Man har tre skott på mål och två går in. Det fjärde målet får Alba göra själv. Skaplig kväll för honom med 1 mål samt två assist. Han fick in ett par tacklingar också. Att han inte får någon poäng i LT;s kringel jakt är en gåta.
Likaså Malmström. Han förtjänar minst en kringla för hans insats igår. Han täckte skott vid minst fem tillfällen när bortalaget tryckte på. Ibland låg han nere för räkning men reste sig och täckte på nytt.
Det är tjänstefel att inte ge honom en kringla eller två.
Malmström, du får två kringlor av mig.
Mina tre kringlor går till Alba som åter visar att han är gjord av granit och har både spelsinne och ett rappt skott.
Sholl är värd att nämnas och är otroligt stabil och står för några riktigt svettiga parader.

TV4 får kvällens kalkon. Hur kan man ha så dålig klass på kommentatorn. Det är direkt pinsamt att höra honom. Han blandade ihop Alba och Marcus Eriksson under hela matchen. Han såg inte att en utvisning blev kvittad. Jag hade köpt biljetter till kvällens match. Tänkte att jag passar in som en hemvändare som inte varit på en match på länge. Tyvärr så hade jag för ont att ta mig till Templet. Det var bra drag på publiken från nedsläpp till slutet. Bra jobbat alla ni som var på plats. Vi hemma fick lyssna på pajasen i TV4 istället.

Imorgon är det match igen. Det är dags för SSK att få revansch. Dels för förlusten senast, men även för det DIF fansen förstörde för alla SSK supporters. Det är dags att skipa rättvisa.
Spelarna kommer att göra sitt yttersta för att ge Er en seger. Om det finns en hockeygud så är det dags för att den att visa sig. Säger som Kenta sjöng en gång i tiden. Jag har väntat så länge på just denna dag. Globen ska snart rivas och SSK kan gå därifrån som vinnare. Vore en dröm.