Frölunda revanscherade sig mot Leksand

Efter tung förlust i första kvartsfinalmatchen jagade revansch mot Leksand under söndagens match. Efter tre mycket jämna perioder stod till slut Göteborgslaget som vinnare. – Krigarinsatsen är hundraprocentig idag, säger Frölundas Lasse Johansson efter matchen.

Match nummer två i kvartsfinalserien mellan Frölunda och Leksand. Efter tunga förlusten i första kvartsfinalsmatchen var Frölunda på jakt efter revansch när det alltså var dags för rond två, även den i Göteborg.

Precis som i första mötet var det en publikinramning på 12 044 som avslöjade att det var en match som betydde något extra. En kortsida med vita tröjor mot en kortsida med röda tröjor och.flaggor bjöd på ett intensivt tryck på läktarna.
– Det är en fantastisk inramning. Lika bra förra matchen. Leksand har mycket fans på plats och våra fans sjunger och får till en jäkla stämning. Det blir bra gung i arenan, så det är skönt att vi kan bjuda på en vinst, säger Lasse Johansson.

Intensivt var det även på isen. Full fart från första sekund från båda lagen. En tidig utvisning bjöd hemmalaget på matchens första powerplay. Det tog man tillvara på när lagkapten Max Friberg gjorde sitt första mål i slutspelet. Ledningsmålet väckte liv i både hemmapubliken och hemmalaget, som båda ökade sin forcering.

VILL DU SKRIVA OM FRÖLUNDA? Skriv till oss på info@svenskafans.com

Precis som väntat, och som det kanske ska vara, i ett slutspel så var det mycket känslor på isen och stundtals lite smågrinigt med gruff och efterspel efter majoriteten av avblåsningarna

Leksand hade sina chanser. Ett par gånger under första perioden lyckades man komma med en ensam man mot målvak, men stoppades av en storspelande Lasse Johansson i målet. 1-0 efter första perioden.
– Jag är nöjd med min insats idag, men man är ju nöjd med allt när man vinner. Då har man räddat en puck mer än den andra målvakten. Två i det här fallet. Det är det som är det viktiga i slutspel, att ta med sig alla bra saker och inte grubbla. Det viktigaste blir att göra någon räddning så att laget kan vinna och det tycker jag ändå att jag gjorde idag.

Andra perioden inleddes även den med intensivt och högt tryck, både på isen och läktarna. Och precis som i första perioden var det hemmalaget som öppnade målskyttet. Tom Nilsson efter 3:16. Trots forcering efter utökade ledningen var det gästerna som gjorde matchens tredje mål. 2-1 efter 5:25 i andra perioden och matchen levde på riktigt.

Mittperioden blev en spännande, svängig, jämn och stundtals mycket underhållande tillställning. Ord som kan beskriva kvartsfinalseriens båda matcher hittills. Få skulle nog bli överraskade om mötet skulle komma att avgöras först efter sju matcher. Två oerhört jämna lag. Slut 2-1 efter andra perioden.
– Det var nästan lika jämn match som förra matchen, men var mer att det gick i vågor den här matchen, säger Lasse Johansson.

Fem minuter in I tredje perioden fick Frölunda chansen att utöka ledningen på nytt, tack vare spel fem mot tre i ungefär en och en halv minut. Men även om en dam nedanför pressläktaren ropade “ja” varje gång Frölunda sköt under sitt powerplay så ville pucken inte in i mål. Fortsatt 2-1 med tio minuter kvar av tredje perioden.

Leksand krigade dock på och gjorde allt för att få till en kvittering. Med sju minuter kvar av perioden fick man till slut utdelning för sitt slit genom Cehlarik. Kvitteringen hölls dock bara i en minut lite drygt, då Ruohomaa tryckte in sitt första slutspelsmål för i år.

Med plockad målvakt gjorde Leksand en sista forcering för att ta matchen till en fjärde period. Frölunda tog vara på den tomma målburen och satte sista pucken i tom bur. Matchen slut 4-2. 1-1 i kvartsfinalserien .
– Det är oerhört skönt att kvittera nu är vi ska åka upp och spela två bortamatcher, säger Lasse Johansson.