Hovet, Johanneshov, 2020-09-27 15:00

Djurgården - Frölunda
0 - 2

Ny nolla för Rubin
Mattias Norlinder(här efter sitt hattrick mot Malmö på försäsongen) blev matchhjälte med sitt första SHL-mål.

Det blev en målvakternas kamp på Hovet. En kamp där Mantas Armalis briljerade, men ändå fick se sig slagen, när Niklas Rubin höll tätt igen!

Frölunda kom ut som skjutna ur kanon och skapade två, tre farliga lägen redan under matchens första minut. Minuten senare svängde det och Djurgården satte Niklas Rubin på prov, men Rubin stod pall.

Lagen turades om att dra på sig utvisningar i första perioden och Frölunda skapade de hetaste lägena framåt.

Jacob Josefson svor åt domarna när han blev utvisad. Joel Lundqvist gnällde även han när han fick åka till botbänken. Känslorna var på utsidan och när hesa Fredrik ljöd efter 20 minuter fick även vi i tv-soffan torka svetten ur pannan och snålvattnet ur mungiporna. Bästa mållösa perioden på LÄNGE!

I den andra perioden tog Frölunda över mer och mer av spelet. Mantas Armalis i Djurgårdskassen stod för parad efter parad och höll sitt lag kvar i matchen.

När Jesper Pettersson åkte ut för en hakning mot Elmer Söderblom efter 15:37 kom matchens första mål. Och som det gjorde det!

Jan Mursak vann tekningen till Simon Hjalmarsson. Pucken vidare till Lucas Raymond som med en lätt passning hittade bladet på Mattias Norlinder och pang så hade vi 1-0 på tavlan. Ett direktskott i världsklass som satt hårt i nättaket. Joel Lundvist och Jan Mursak stod för ett fantastiskt jobb framför mål. Norlinders första mål i SHL var som taget ur skolboken!

Frölunda var numret större än Djurgården även i matchens tredje akt och Djurgården hade svårt att skapa lägen. Hemmalaget fick en chans i powerplay, men Frölunda behöll lugnet och kunde ganska enkelt freda eget mål.

I slutet av matchen tog Djurgården ut sin målvakt och med 17 sekunder kvar på klockan kunde Joel Lundqvist sätta spiken i kistan.

Djurgården hade inte förlorat på hemmaplan sen 14 november 2019. Djurgården hade dessutom inte blivit nollade på hemmaplan sen 16 februari 2019. Två imponerande sviter som Frölunda såg till att förstöra idag!

Frölundas fem positiva:

Niklas Rubin - Mantas Armalis lär få rubrikerna efter sina fantomräddningar(med all rätt), men en hållen nolla är en hållen nolla och Rubin har två i rad!

Stefan Elliott - Snart kommer målen för den offensive backen! F*n va lägen karln skapar! En gigant på isen som gör sina medspelare bättre.

Mattias Norlinder - Riktigt bra på försäsongen och nu kom också första fullträffen!

Lucas Raymond - I en match som kryllar av supertalanger så är han ändå den som sticker ut mest. Ligger dessutom bakom matchvinnande målet.

Karl Henriksson - River, sliter, täcker skott och är fullkomligt briljant! Får stort förtroende av Roger Rönnberg i slutet och har chansen att göra 2-0 själv. Då lämnar han över pucken till Joel Lundqvist. Klass!

Djurgården - Frölunda 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Period 1:

Period 2:
(15:49) 0-1 Mattias Norlinder (L Raymond, J Mursak) PP1

Period 3:
(19:43) 0-2 Joel Lundqvist (K Henriksson)

Skott: 19-42
Utvmin: 10-6

Max Friberg pratade i intervjun efter matchen att det var en väl godkänd insats. Siffrorna blev ju dessutom inte större än 2-0. Men kom igen. Det här var Mantas Armalis bästa match i SHL på flera år. Utan honom hade det kunnat vara 7-0 idag. Det här var klass rakt igenom. Skönt dock att spelarna, med Max Friberg i spetsen, behåller ödmjukheten. Den kommer behövas. Närmast mot Skellefteå på torsdag.

På tal om ödmjukhet... Vad håller Dick Axelsson på med? Det blir pinsamt när en så otroligt bra ishockeyspelare skämmer ut sig gång på gång. Den kastade klubban idag hade gett minst 10 minuter om domarna haft sämre tålamod. Domarinsatsen idag var nästintill felfri. Viktigt att påpeka även sånt!