"Han var stundtals briljant"
Antenucci - Saknad i Torino

"Han var stundtals briljant"

Vi tar en närmare titt på vad lagen haft för sig så här långt och vad som kan tänkas hända fram till att fönstret stänger. Torino står inför en spännande återkomst till Serie A. Kaptenen är kvar, men man har tappat en annan viktig spelare.

August Hjalmarsson ger oss sommarens Torino-nyheter:

Inga uppseendeväckande namn, men väl en bunt välmeriterade Serie A-spelare har anslutit till Torino under sommaren. Vilken värvning har du störst förväntningar på?
 
- Alessio Cerci har förmodligen störst förväntningar på sig. Men jag hoppas verkligen att Jean-François Gillet kan stå för utmärkt målvaktsspel mellan stolparna och garantera säsongens Torino.
 
Rolando Bianchi har varit Torinos fanbärare i Serie B, men på sistone har en hel del rykten florerat kring honom. Kommer vi att få se honom i Toro-tröjan även i Serie A?
 
- Han blir kvar. Rykten kring Rolando Bianchi har man lärt sig att leva med sedan en lång tid tillbaka, även om det var riktigt nära att han lämnade klubben för två somrar sedan. Men som sagt han är fanbäraren, lagkaptenen och hjärtat i Torino.
 
Dessutom behöver han bara gör sju mål till för att slå sig in på en topp-tio-placering över Torinos bästa målskyttar genom tiderna. Vilket såklart vore oerhört vackert nu när Torino är tillbaka i Serie A.
 
Är det i någon position du känner att ni är i akut behov att förstärka under de sista dagarna på mercaton?
 
- Jag känner inte att något är akut men jag ser gärna förstärkningar på det centrala mittfältet och i anfallet. Kanske en duglig komplementspelare i försvaret också. Det har ryktats lite om Almirón (Catania), en klassisk regista som står för bolldistributionen men som även har spelförståelsen och målfarligheten. Floccari (Lazio) eller Bojinov (Sporting Lissabon) kan vara en möjlig 10-målsskytt även om det känns som både dessa herrar har passerat bäst-före-datumet.
 
Är det någon av era spelare som ni tappat under sommaren som du tycker ni borde ha behållit?
 
- Jag hade gärna velat behålla Mirco Antenucci i den vinröda tröjan, men som Torino förlorade i en buste till Catania. Han var stundtals briljant under förra säsongen i Serie B och med sina tio mål och nio assist (lagets bästa poängspelare) hade han en viktig del i att Torino till slut nådde promotion till Serie A.

Marko Uusitalomarko.uusitalo@svenskafans.com@markowarheart2012-08-24 22:05:00
Author

Fler artiklar om La Curva