-
-

Arga Molossi skräller mot ett blekt Sampdoria
Mål nr. 4 för mittbacken Di Maio Fot Luigi Gasia/tuttonocerina.com

Arga Molossi skräller mot ett blekt Sampdoria

Nocerina lyckades äntligen vinna sin första match hemma på stadio San Francesco. Och vilken match det blev: 4-2 mot stjärnspäckade Sampdoria

Nocerina lyckades ta sin första hemmaseger genom att sensationellt besegra storklubben Sampdoria. Många i Nocera drömde om ett sådant resultat men var samtidigt ganska skeptiska eftersom Samp hittills inte förlorat en enda bortamatch.

Alla odds var givetvis till Dorias fördel med tanke på alla namnkunniga spelare med meriter från respektive landslag (Palombo, Gastaldello, Maccarone och Foggia spelar eller har spelat med ”Gli Azzurri”, Romero är Argentinas målvakt, Lacsko spelar för Ungern, Padalino för Schweiz). Att Doria inte är med i toppstriden just nu beror främst på ett inte allt för imponerande hemmafacit, men borta har man vunnit 3 ggr och spelat oavgjort två ggr.

Matchen

Nocerina inleder starkt och redan i den 3e minuten måste Romero rädda på Castaldo. Sex minuter senare räddar en Doriaförsvarare på Catania, Scalise är framme på returen men Romero styr till hörna.

Ledningen kommer i den 27e minuten: Bolzan slår en frispark från vänsterkanten, Sampdoria misslyckas med offsidetaktiken och Di Maio (4e målet för mittbacken) nickar helt ostörd i mål.

Bara 7 minuter senare kommer 2-0 målet på en ganska generöst tilldömd straff (hands) och Gigi Castaldo sätter sitt sjätte mål för säsongen.

Sampdoria lyckades aldrig komma in i matchen och förutom ett relativt farligt skott av Foggia hade man bara några avslut på fasta situationer.

Den andra halvlekens första chans hade Nocerina i den 51e minuten men Catania missade ett bra läge bara några meter från motståndarmålet. Bara några minuter efter har Doria chansen att ta sig in i matchen igen men Gori räddar på Bertoni. I den 65e minuten säkrar i molossi segern. Farias fälls i boxen: solklar straff och Catania gör inga misstag.

Minuterna senare missar Farias en jättechans helt ensam framför Romero efter en grov försvarsmiss.

Med en 3-0 ledning och bara 10 minuter kvar börjar de svartröda uppträda lite okoncentrerat och Maccarone kan reducera till 3-1. Det finns inte tid att beklaga misstaget förrän det blir 4-1 efter en fin kombination mellan de båda inhopparna Caturano och Del Prete.

Sampdoria accepterar tydligen inte en sådan förnedring och lägger in en liten slutspurt. Maccarone kan så i den 83e minuten fastställa resultatet till 4-2.

Stort jubel på läktarna bland de över 9000 fansen som antaglingen inte hade hoppats på en seger av sådana mått mot ett så förnämt motstånd. Det var i juni 2009 man sist gjorde 4 mål på stadio San Francesco men då var motståndaren Gavorrano och man spelade i division 5 (serie D).....


Kommentar:

Sampdoria – En blek insats från ett så stjärnspäckat lag. Intrycket är att Atzori inte lyckats ge laget en klar identitet eller ett fungerande spelsystem. Man förlitar sig för mycket på långa bollar och hoppas att stjärnorna där framme skall fixa allt. Spelarnas individuella skicklighet kan inte diskuteras, men det krävs att de börjar spela som ett lag om man vill ta sig upp till serie A igen. Frågan är om Atzori kommer att få sitta kvar.

Laget blev våldsamt kritiserat när det landade i Genova och spelarna blev utsatta för äggkastning och tydligen för fysiskt våld då Rispoli skall ha fått en tand utslagen. Man kan förstå att fansen kan vara arga, men det finns ingen ursäkt för sådana episoder.

Nocerina – Nocerinas problem har hittills inte varit spelet. Tvärtom har man ofta fått beröm för det offensiva spelet (femte bästa anfall i serie B) men man har på ett eller annat sätt lyckats förstöra allt med grova försvarsmissar och med allt för lite precision i anfallet där man inte riktigt lyckats ta vara på det spelövertag man ofta visat under matcherna.

Inget av detta förekom under lördagsmatchen, då försvaret uppträdde som sagt lite okoncentrerat endast efter 3-0 ledningen.

Nocerina (3-4-3): Gori, Pomante (84' Alcibiade), De Franco, Di Maio, Scalise (70' Del Prete), Bruno, De Liguori, Bolzan, Catania (75' Caturano), Castaldo, Farias

Sampdoria (4-4-2): Romero, Rispoli, Gastaldello, Costa (59' Laczko), Accardi, Foggia, Bentivoglio (42' Obiang), Palombo, Semioli, Maccarone, Bertani (69' Foti)

Highlights

Rino Mariano, Pier Mariano2011-10-31 16:42:00
Author

Fler artiklar om Nocerina