Bari-Nocerina 1-1: men Auteri är inte nöjd
Farias

Bari-Nocerina 1-1: men Auteri är inte nöjd

Dominans i andra halvlek gav bara en poäng för "i molossi"

Nocerina tog en poäng borta mot Bari och efter den fina andra halvleken kan man kanske t o m beklaga att det inte blev full pott.

Precis som i förra omgången kom Nocerina starkt igen i den andra halvleken efter en inte fullt godkänd insats i den första. Mr Auteri efter matchen: ”jag är inte helt nöjd med vår insats, vi uppträder stundtals alldeles för blygsamt och har för stor respekt för motståndarna. Detta är förståeligt eftersom många av grabbarna aldrig spelat i serie B tidigare. Men vi måste i fortsättningen spela med större personlighet och undvika en hel del misstag”.

I den första halvleken ägde Nocerina bollen mer än vad Bari gjorde men man lämnade för stora utrymmen till deras kontringar och trots en hel del anfall hade man bara ”potentiella målchanser”. I den första kvarten fick Gori göra ett par ingripanden mot frispelade motståndare. Mellan de här chanserna skapade i Molossi ett intressant läge men Del Pretes skott träffade en motståndares rygg.

Bari fortsatte att spela avvaktande på egen planhalva men var alltid farliga när de kom i närheten av Nocerina målet. Det blev ett par farliga lägen innan ledningsmålet som kom i den 31e minuten: brassen De Paula smet iväg på vänsterkanten och tog sig alldeles för enkelt in i straffområdet där han lockade ut Gori och passade till Rivas som utan svårigheter rullade bollen i mål.

Auteri måste ha väldigt bra argument i omklädningsrummet för det var ett helt annat Nocerina som man fick se efter paus och som sagt är det inte den första gången detta inträffar. I inledningen missade Del Prete ett jätteläge när han elegant frispelades av Gigi Castaldo. Minuterna senare hade Negro ett skott centimeterna utanför. Nocerina dominerade mittfältet totalt trots att Bari där har meriterande spelare som Donati – f.d Milan, Atalanta, Torino och Celtic Glasgow – och uruguayaren Bogliacino.

Vändningen kom i den 65e minuten då Plasmati byttes in och man gick över till 4-2-4. Jätten från Matera är inte bara en duktig huvudspelare men är också skicklig med fötterna. Det bevisade han genom att ställa Farias tre gånger framför Bari målet. Den unge brassen brände de två första chanserna men i det tredje tillfället (74e min) visade han sin klass då han blixtsnabbt rykte förbi två motståndare och kvitterade.

Bari hade inget mer att ge och i den 82e minuten hade i molossi ett superläge att ta ledningen, men mittbacken Di Maio sköt tyvärr ovanför. Här slutade matchen, hettan tillät inget mer (varför måste matcherna börja kl. 15?).

Oavgjort i Bari är säkerligen ett bra resultat, men med större skärpa och personlighet hela matchen igenom hade det kunnat sluta med tre poäng.

HIGHLIGHTS

Bari 4-3-3: Lamanna; Garofalo (78' Marotta), Borghese, Dos Santos, Crescenzi; De Falco, Donati, Bogliacino (54' Rivaldo); Rivas (68 Polenta), De Paula, Defendi

Nocerina 3-4-3: Gori; Nigro (74' Plasmati), Di Maio, Filosa; Del Prete, De Liguori, Bruno (63'Marsili), Bolzan; Farias, Castaldo, Negro (78' Alcibiade).

 

Rino Mariano2011-09-21 23:23:00
Author

Fler artiklar om Nocerina