Lagbanner
Arrigoni ut, Ballardini in
Dags att styra upp verksamheten...

Arrigoni ut, Ballardini in

Det är inget skämt, inför den tredje ligamatchen, ö-derbyt mot Messina, kommer Cagliari ställa upp med säsongens tredje tränare.


Arrigoni avgick för andra gången det här året igår, och det faktum att ersättaren utnämndes samma dag vittnar om att klubben har varit beredd på ytterligare förändringar på tränarposten. 

Arrigoni har inte kommit med någon detaljerad förklaring än så länge, men å andra sidan är det kanske så att situationen förklarar sig självt. Historien bör vara känt vid det här laget;
 
Cagliari sparkade den nye tränaren Attilio Tesser efter ligapremiären, och han ersattes av Arrigoni som några månader tidigare hamnat i strid med den dåvarande presidenten Massimo Cellino, som först accepterade den förres önskan om att få lämna klubben, men som sedan ändrade sig. Anledningen var att Arrigoni verkade vara mer intresserad av att träna nyuppflyttade Torino än att verka i närheten av Cesena, där hans familj var skälet till att han ville lämna. Till slut löste parterna problemet. Men Tesser sparkades och Arrigoni hade inte längre någon intresse av att träna Torino som fått stanna kvar i Serie B på grund av ekonomiska bekymmer.

Ledningen gjorde bort sig inför hela fotbollseuropa och därtill upprörde man fansen som av uppenbara skäl inte var så nöjda över Arrigonis återkomst.

Enligt klubbens officiella uttalanden bad Arrigoni nu om att få avgå eftersom den rådande hetsiga miljön inte var den rätta för arbete, "Klubben vill tacka herr Daniele Arrigoni för hans förståelse och professionalism. Vi önskar honom all lycka i framtiden".

Det som kan vara något lugnande inför fortsättningen är att ersättaren Davide Ballardini redan i somras var bland dem hetaste namnen att ta över Cagliari efter Arrigonis första avgång, innan klubben riktade blickarna mot Tesser. Den 42-årige Ballardini utmärkte sig förra säsongen med att ta Sambenedettese i Serie C1 till play-off kval mot Napoli där det blev förlust. Han kan således ses som någonting mer än en nödlösning.

Hossein Nayebagha 2005-09-17 16:25:00

Fler artiklar om Cagliari