1 - 1

Drömstart för Casteddu i premiären
Grande Farias!

Cagliari Calcio körde över FC Crotone hemma på Sardinien med 4-0.

Sju dagar in i september startade så Serie B-äventyret för Cagliaris del. Och som laget gjorde det. Crotone besegrades med klara 4-0 hemma på Sant'Elia under måndagskvällen och sarderna seglade upp som serieledare.

Diego Farias inledde målskyttet i den första halvleken efter 27 minuter. Tillsammans med Marco Sau, Antonio Balzano, Marco Capuano och Daniele Dessena var anfallaren den enda i startelvan som fanns kvar i laget sedan i våras.

Den nya tränaren Massimo Rastelli ställde upp med en 4-3-3-uppställning. Marco Storari i målet fick hålla nollan och en rad nyförvärv kunde ta emot hemmapublikens jubel efteråt. Det har varit en stor omorganisering i laget sedan förra säsongen. På bänken satt några spelare från ifjol men även där fanns det många nya namn.

I den andra halvleken ramlade målen in. Utvisningen på Crotone-mittfältaren, Aniello Salzano, hjälpte givetvis till att premiärsegern kunde bärgas. Med tio bortaspelare på banan kunde Cagliari göra två snabba några minuter efter att Salzano fått syna det röda kortet. Anfallaren Niccolò Giannetti stängde tillställningen i den 78:e minuten.

Att få glädja och börja vinna tillbaka de patriotiska supportrarnas gunst var oerhört viktigt. Rastelli kunde knappast fått en bättre start och smekmånaden är nu inledd.

Viktigt att både Diego Farias och Marco Sau kom igång med målproduktionen tidigt.