Cagliari förbereder sig för Serie B
Dags för Colombi och Dessena att lyfta på huvudet.

Cagliari förbereder sig för Serie B

Sarderna har inte spelat i andraligan sedan ett decennium tillbaka.

Året i Serie A 2014/15 var en parodi från början till slut. Visst såg det bra ut inför säsongen och det var nog få fans som hade med en degradering i sina beräkningar. Spelartruppen kändes stabil, ung och utvecklingsbar. Men ganska tidigt stod det klart att våren skulle bli en kamp om överlevnad efter en berg- och dalbanaliknande höst.

Att anställa Zdenek Zeman var ett misslyckande och direkt hånfullt att ta tillbaka honom i mars. Självförtroendet i truppen var redan sargat när legenden Gianfranco Zola tog över i december och frågan är om det hade gått att undvika nedflyttning vem som än styrde? David Suazo och Gianluca Festa fick bara ett par matcher ihop.

Det blev för många tränarrokader som till slut fällde klubben ner i tvåan. Ingen bra start för den nya presidenten Tommaso Giulini - som verkar ha tagit över Massimo Cellinos sätt att agera.

Resan i Serie B blir förhoppningsvis kortvarig. Cagliari Calcio spelade senast i ligan säsongen 2003/04. Där blev sejouren ettårig där klubben gick upp tillsammans med Palermo och Livorno.

Inför omstarten har Cagliari värvat nytt, både i spelartruppen och på tränarsidan. Rutin har tillkommit i Juventus-målvakten, Marco Storari. Serie B-kännedom i Marco Fossati och Federico Melchiorri. Uppdraget att ta ut startelvan har hamnat i Massimo Rastellis händer. Torre del Greco-sonen har haft en kort tränarbana med uppdrag hos Juve Stabia, Brindisi, Portogruaro och senast Avellino på sitt CV. Cagliari blir ett större steg för 46-åringen med en ständig press att tillhöra toppskiktet i tabellen med uppflyttning som mål.

Det ska bli spännande att följa Cagliari på sitt nya äventyr till hösten. Bortaresor till Modena, Venedig och La Spezia står på menyn. Väntar gör även heta ö-derbyn mot Catania.

Vilka som slutlitgen ska utföra arbetet på gräsplanen är ännu inte klart. Glädjande är att Diego Farias köpts ut från Chievo Verona. Väntat att Radja Nainggolan gjort en permanent flytt till Roma, en klubb hans kumpaner Davide Astori och Victor Ibarbo kanske också hamnar i sommar. Tyvärr har nog duon gjort sitt i Rossoblu.

Daniele Conti avslutade sin långa och trogna (16-åriga-tjänst) i Cagliari med nedflyttning. Lagkaptenen hade behövts i leden när ett långt och ovisst återtåg väntar. Men det finns gott om andra spelare som kan och ska göra vistelsen i Serie B till ett år fyllt med segrar.

Avanti.

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2015-07-03 19:00:00
Author

Fler artiklar om Cagliari