Pittsburgh - Calgary
2 - 4

Cagliari - Milan 0-2

Till slut hände det, förlust på hemmaplan.

Så när som på årsdagen av senaste hemmaförlusten, mot Milan, föll Cagliari med 0-2 mot just Milan inför 18 000 åskådare.

Matchbilden var ingen större överraskning. Liksom förra årets möte var det Milan som under större delen av matchen kontrollerade bollinnehavet, och gjorde mål på de chanser man fick, samtidigt som Cagliari brände sina när man lyckades tränga igenom Milans försvar, som anmärkningsvärt nog innehöll den gamle Alessandro Costacurta.

Som en typisk knock-out inledde Alberto Gilardino målskyttet redan efter 25 sekunder, trots att hela backlinjen befann sig omkring nyförvärvet från Parma.

Kort därefter gav sig Suazo in på en tur genom Milans backlinje bara för att misslyckas med skottet som räddades av Dida.

Några minuter senare var Serginho när att överlista sin egen målvakt när Dida efter stor ansträngning fick tag på landsmannens bakåt-nick.

Denna period av Cagliaris hårdaste offensiv i hela matchen avslutades med att Shevchenkos skott från 20 meter överraskade Carini och hamnade i nät. 0-2 efter 25 minuter. Shack matt.

Ballardini som även senast mot Lecce hamnade i en liknande situation visade åter på vilja till agerande när han redan i 31:a minuten bytte ut Abeijon mot Cossu för att få ytterligare kraft framåt. Därtill skadades Conticchio som i samma minut byttes ut mot Langella.

Med 4 anfallare på plan lyckades Cagliari inte spräcka nollan. Laget har nu spelat över 300 minuter i ligan utan att göra mål.

Andra halvlek liknar den första. Cagliari står för anfallen utan att aldrig skapa några rejäla farligheter, och Milan kontrollerar tillställningen för att då och då rycka upp med ett anfall. Shevchenko lyckas få in bollen ännu en gång, men blir avblåst för offside.

Det är inte de här matcherna som Cagliari ska vinna, men faktum är att det nu ser riktigt illa ut. 7 matcher utan seger, samtidigt som Ascoli och Reggina tar 3-poängare i sina matcher, innebär att vi nu kan tala om kris utöver det strul som har rådit utanför plan. Och sanningen att Cagliari bortsett från mötet mot Empoli aldrig har gjort en plattmatch är nästan ännu mer oroande; det är just lag i den situationen som till slut brukar trilla ur ligan.