Lagbanner

-

Inför: Cagliari - Treviso

Bottenmöte på St Elia; Cagliaris chans att ta årets första trepoängare.


    Efter en dramatisk tillställning på Artemio Franchi i Florens, årets match så här långt för Cagliari (tyvärr med negativt slut), är det dags för Sardiniens stolthet att bita ihop och försöka få bort den mentala spärr som förmodligen sitter i skallen efter drabbningen mot Fiorentina.

Treviso hemma är på pappret säsongens enklaste uppgift så här långt. Laget från Veneto hamnade på 5:e plats i Serie B förra säsongen. I play-off föll man mot Perugia, laget som man låg 10 poäng efter, men fick alltså ändå ta klivet upp till Serie A sedan både Perugia och kvalvinnaren Torino hamnat i svåra ekonomiska bekymmer.

Treviso är också i stort sett ett anonymt lag. De mest namnkunniga spelarna är förmodligen bröderna Filippini, de grovjobbande tvillingarna som båda spelade i Lazio förra säsongen. Vad gäller mer konstruktiva krafter har man Dino Fava i anfallet, som inte alltför länge sedan var skyttekung i Udinese. Därtill finns den offensive mittfältaren Pinga, brassen som blott 24 år har ganska många år bakom i sig i Italien, framförallt i Torino vilka han lämnade sedan klubben gått i konkurs.

Allt detta till trots, den som räknar med tre enkla poäng på söndag bör åtminstone inte satsa en förmögenhet på det. Dels för att Cagliari har all press på sig, dels för att gästerna har hyfsad form. Av de fem poäng man har tagit så här långt har alla kommit under den senare hälften av de 10 omgångarna. Man vann också senaste bortamatchen mot hemmastarka Reggina med 2-1. Det kommer således inte att bli någon enkel resa, men spelar laget som senast mot Fiorentina, då kan vi räkna med säsongens första seger.

Förutom Carinis fortsatta frånvaro får Cagliari ställa upp med två nyckelspelare - Canini och Conti - borta efter utvisningar mot Fiorentina.

Som om den pinsamma utvisningen inte räckte, har ligan tagit det skamliga beslutet att stänga av Conti i ytterligare två matcher.

Diego Lopez återkommer från sin skada och tar plats på mittförsvaret bredvid Bega, då Canini saknas. Pisano får fortsätta på den förres normala högerbacksposition.

Conticchio ersätter Conti på mitfältet. Nelson Abeijon är på bättringsväg och återkommer till truppen, men får starta på bänken.

I anfallet fortsätter den på senare tid lyckosamma trion där Capone ligger strax bakom Suazo och Esposito.

Cagliari går in i drabbningen med två lyckosamma matcher bakom sig, och det faktum att man har gjort mål i de senaste tre matcherna. 

Med Suazo i storform verkar målsvackan åtminstone vara över, men Mauro Esposito måste börja göra mål. Efter att ha inlett målskyttet i Serie A den här säsongen i premiären, har napolitanaren nu alltså gått 9 matcher utan att göra mål, oftast trots bra spel. Mot Fiorentina fick han sina efterlängtade lägen vid ett par tillfällen och lyckades inte ta tillvara på dem. Nu gäller det för Esposito. Inte bara för lagets skull, utan även för att han fortfarande ska kunna vara medverka i förbundskapten Marcello Lippis VM-planer.









Hossein Nayebagha 2005-11-05 01:15:00

Fler artiklar om Cagliari