-

Palermo - Cagliari  2-2
Hit em high.

Palermo - Cagliari 2-2

Cagliari visade karaktär och tog säsongens första poäng på bortaplan efter 0-2 underläge i halvtid.

De negativa trenderna bryts en efter en. Förra omgången tog Cagliari säsongens första seger, gjorde fler än ett mål i en match, och nu upprepade man det senare samtidigt som man tog säsongens första bortapoäng inför 26 209 åskådare på Renzo Barbera. Också anmärkningsvärt är hur man gjorde det.

Vi har nämligen sett det ett antal gånger nu under säsongen att Cagliari på bortaplan fått en rejäl kalldusch bara minuter efter att man hamnat i underläge, eller åtminstone under en väldigt kort period. Det hände mot Empoli, när hemmalaget vände 0-1 till 2-1 och bara minuter därefter 3-1, det hände mot Lecce där de gulröda fick straff enbart 6 min efter ledningsmålet, det hände mot Chievo borta, och inom mindre än 20 min mot Reggina.

Och det hände nu mot Palermo, 2 mål inom 3 minuter för hemmalaget, men den här gången lyckades Cagliari komma tillbaka. Dessutom bröt man alltså nollan mot Palermo efter 5 halvlekar sammanlaget sedan båda lagen tog klivet upp till Serie A som etta och tvåa från Serie B säsongen 2003/04.

Sonetti överraskade lite med att trots förhandssnacket göra en ändring i laget och sätta in den från avstängning återvändande Conti istället för Budel.

Efter tre minuter fick Suazo en chans när hans skott blockerades i straffområdet.

Efteråt kontrollerade hemmalaget tillställningen och i den 20:e minuten var det dags för Caracciolo att lobba in 1-0 bakom Campagnolo som trots allt lyckades ta sig ut och få fingrarna på bollen som ändå ramlade in. Tveksam ingripande av Bizera på Simone Barones lyftning som bäddade för Caracciolo.

2 minuter senare var det dags igen, den här gången Corini som lyfta till Makinwa som relativt enkelt kunde lobba in bollen, efter att Campagnolo halkat vid utrusningen redan innan nigerianen försökt med avslutet. 2-0.

Cagliari lyckades inte sätta emot mycket och de få lägen som skapades under resten av halvleken tillhörde sicilianarna.

Sonetti bytte in Gobbi direkt i halvtid för Conticchio för att få lite mer konstruktiv spel.

Cagliari inledde bra och hade bland annat ett läge med skottförsök av Agostini 10 min in i halvleken som blockerades av Palermo-försvaret.

Den för dagen anonyme Esposito byttes ut en kvart in i halvleken mot - just det - Cossu. Ett halvgalet byte kan tänka sig, och jag hade skrivit under på att vissa spelare byter man aldrig ut i underläge, men Sonetti skulle visa sig får rätt.

I den 64:e minuten var det dags för reducering. Agostini styrde ett uppspel bakåt mot Langella som tog emot bollen och slog ett inlägg mot mitten där bollen hittade Conti, som tog emot och vände/slängde sig samtidigt som han tryckte till bollen på halvvolley, och den studsade förbi Guardalben i Palermo-målet.

5 minuter senare var Caracciolo framme på en kontring och i en typisk dag för Cagliari hade det spikat matchen, men Palermos prima punta fick bollen nån meter utanför.

Minuten därpå prövade Cossu ett avslut utanför straffområdet, men även den gick utanför.

Matchen rullade mot en "hedersam" förlust för Cagliari, men för en gångs skull fixade det sig till slut.

2 minuter från full tid fick laget frispark några meter utanför straffområdet vänsterut. Cossus ytterst känsliga inlägg nådde en framrusande Bega som på detta brittiska vis lyfte benet och tryckte in 2-2 i öppet mål och satte igång Mambo No.4 vid hörnflaggan, för vilket han fick en varning.

På de 6 (!) övertidsminuterna som följde lyckades Cagliari trycka tillbaka hemmalaget på den egna planhalvan. Men det kunde ha slutat mycket illa i den andra tilläggsminuten.

På en frispark en bit framför mittlinjen lyfte Corini långt och hittade Caracciolo som träffade mitten av ribban ovan en överspelad Campagnolo.

När Suazo och Esposito inte visade framfötterna klev alltså för en gångs skull andra spelare fram och avgjorde. Suazo har ju annars haft one-man show varje gång man lyckats få med sig poäng. Det kan också rapporteras att Langella återigen gjorde en bra insats och var bland lagets bästa spelare.

Cagliari verkar onekligen ha hittat formen nu, det var inte många som väntade sig att det skulle bli 4 poäng efter två matcher mot Sampdoria och Palermo. Nu har man lyckas hålla sig på jorden efter segen mot Sampdoria och om man inte hade mycket press på sig idag har man ännu mer att vinna mot Juventus nästa vecka.

Tack vare övriga resultat innebär poängen även att Cagliari faktiskt tar sig förbi strecket med bättre målskillnad än Parma. Kampen fortsätter!