Lagbanner
2016-02-20 20:45

Inter - Sampdoria

Inför: Cagliari-Ascoli

Med två nyckelspelare tillbaka i startelvan är Cagliari ute efter revansch, sedan fiaskot mot Juventus på Delle Alpi förra veckan.

  Till söndagens drabbning mot en annan nedflyttningskandidat, Ascoli, får Cagilari tillbaka Canini, Abeijon och Bega från avstängning. Det är ett par betydande förstärkningar mot ett lag som man mer eller mindre måste slå på hemmaplan, i jakten på nytt kontrakt.

Bortalaget är anonymt och skulle egentligen ha spelat i Serie B den här säsongen, men Torino, Perugia och Genoas dystra öden blev deras (och Trevisos) lycka. Man inledde säsongen med att överraska och skrapa ihop poäng utan att glänsa. Formen har sedan avtagit och på de senaste 8 matcherna har laget inte vunnit något, och är därför nu indraget i nedflyttningsstriden på allvar. Det handlar dock inte om någon total genomklappning, man fortsätter att ta poäng här och där, och kryssar mer än förlorar. 

Cagliari kan bara tacka och ta emot att Ascolis  mest profilstarke spelare, kroaten Sasa Beljanovic, är avstängd från matchen, sedan han fick gult kort på grund av protester senast mot Reggina. Bekanta namn i anfallet är nu Fabio Quagliarella som slog igenom i Serie B förra säsongen med Torino, och den evigt misslyckade flyttfågeln Corrado Colombo som värvades inför den här säsongen från Livorno (även han med ett förflutet i Torino). Ingen av de lär utgöra något hot mot Cagliaris försvar sett till deras prestationer så långt i den nya klubben. Därtill är den föredetta Torino-ikonen Marco Ferrante, 35 år och fortfarande målfarlig, frånvarande på grund av skada. Ascolis hopp är att ta hem ytterligare en nyttig poäng med det starka kollektivet.

Fabian Carini är återigen spelklar men får finna sig på bänken så länge Campagnolo fortsätter som han gjort så långt.

Canini och Abeijon kommer båda att gå direkt in i startelvan. Mer osäker är det med Francesco Bega. Sonetti har så länge haft förtroende för Bizera, som inte utmärkte sig som sämre än någon annan förra veckan, så det är troligt att Bega får börja på bänken; han lär inte peta Lopez , även om hans insatser på högerkanten har varit fullt godkända. 

I övrigt kommer uppställningen troligen att vara en mer renodlad 4-3-3 system, eftersom Cagliari förväntas att föra matchen, således kommer Langella och Esposito agerar i sina mer "normala" positioner som ytterforwards.




Hossein Nayebagha 2005-12-17 18:30:00

Fler artiklar om Cagliari