Lagbanner

-

Inför: Juventus - Cagliari

Det blir en nästintill omöjlig uppgift för att Cagliari att följa upp succén mot Napoli, eftersom motståndet är den övertygande serietrean, på bortaplan. Missioin Impossible? Eller allt att vinna?

Morgondagens möte mot Juventus blir den första på den nya Olympiastadion lagen emellan. Undertecknad var på plats senast lagen möttes i Turin, på Delle Alpi den 11 december 2005. Då hade Cagliari rest sig från en eländig säsongsinledning, men det blev ändå 4-0 till hemmalaget, efter två mål av den idag lika hete Trezeguet.

Den säsongens Juventus blev så småningom italienska mästare, även om titeln som bekant togs bort i samband med moggipoli. Dagens Juventus har av de flesta inte betraktats som en riktig titelkandidat, så det finns skäl för påståendet att laget redan överträffat sina förväntningar, med den tredjeplats som man för närvarande innehar, och endast två förluster på hela säsongen. Heder åt Claudio Ranieri som under bara några månader fått ihop truppen som till stor del består av nya spelare.

Men att det skull vara en sådan skillnad mellan Cagliari och Juventus efter halva säsongen hade man inte väntat sig efter den andra omgången i somras. Då möttes lagen på Sant´Elia och Cagliari gjorde förmodligen sin bästa match för säsongen och spelade ut de svartvita under stora delar av matchen. Med lite bättre effektivitet hade man vunnit matchen. Effektiviteten blev just det som vann matchen åt Juventus istället. Med individuella prestationer från Trezeguet och Camoranesi vann man till slut matchen med 3-2 efter Chiellinis mål på en frispark i slutminuterna.

Saker och ting skulle sakta men säkert bli värre och värre för Cagliari. Frågan är om det blir lite bättre tider nu efter segern mot Napoli. Juventus borta är inte den bästa värdemätaren. Det gäller hursomhelst för Ballardinis mannar att inte kapitulera på förhand. En överkörning av hemmalaget lär inte vara bra för moralen. Allra viktigast är att försöka göra mål. Cagliaris konstruktivitet i anfallet har varit dåligt. Man vinner inga matcher utan att göra mål.

Från förra veckans startelva saknas Biondini på grund av avstängning. Ballardini har hela tiden satsat offensivt, men det här blir hans första riktigt svåra match med laget. Det finns inga naturliga ersättare till Biondini på mittfältet. Alternativen är mer offensiva, vilket bäddar för många offensiva spelare får mer defensiva roller än vanliga fall, reflekterat i en 4-2-3-1-uppställning. Framför paret Conti-Parola placeras i så fall Foggia, Jeda och Fini, med toppmålgöraren Matri ensam längst fram.




Hossein Nayebagha 2008-02-02 20:15:00
Author

Fler artiklar om Cagliari