2017-05-14 14:30

Vitesse - Roda
3 - 0

Palermo - Cagliari 2-1: Tungt nederlag

Cagliari levde upp till de förväntningar som har skapats efter bra spel och tre matcher i rad utan förlust, men förlorade med uddamålet på Renzo Barbera, för första gången på 3,5 år.

Cagliarifansen har under tre veckor fått få omkring och mysa lite åt att laget definitivt har kommit på rätt väg, oavsett om det räcker till överlevnad till slut eller inte. I eftermiddags fortsatte laget på samma spår. Det är inte varje dag som Cagliari har ett större bollinnehav i spel på bortaplan. Därför blev nederlaget mot Palermo blev extra tungt.

Palermo kom till matchen med mycket revanschlusta efter en längre tids formsvacka, men också med nyckelspelaren Amauri borta på grund av avstängning.

Cagliari kunde däremot ställa upp med det som kan betraktas som den bästa möjliga elvan, även om Ferri fick utgå på grund av skada efter halvtimmen och ersattes av Pisano.

Det blev också bortalaget som inledde bäst. Efter ett lågt skott i straffområdet av Daniele Conti och en frispark av Foggia kom det riktiga provet för Fontana i Palermomålet efter 21 spelade minuter när den skottglade Jeda fick iväg en rökare på halvvolley, som veteranmålvakaten tippade över till hörna.

Cagliari dominerade matchen så långt, men hemmalaget tog ändå ledningen bara några minuter efter Jedas möjlighet. Uruguayaren Cavani nickade in bollen i andraläget sedan Tedesco misslyckats med att styra in Jankovics frispark.

Precis innan halvtid kunde rosanero även trycka in 2-0, efter att fint kombinationsspel friställt Jankovic.

Denna oflyt för Cagliari gavs lite tillbaka efter halvtid när Cavani råkade nicka Contis hörna bakåt i eget mål. 2-1 efter 51 spelade minuter.

Gästerna tog återigen greppet om matchen, och en nervös Guidolin vid Palermobänken kunde inte behärska sitt temperament, varpå han visades upp på läktaren av domare Morganti.

Ändå var inte Palermos attacker ofarliga, och inhopparen Bresciano kunde ha avgjort matchen när han slängde sig fram på ett inspel precis framför Cagliarimålet.

På den tredje övertidsminuten kom Cagliaris stora kvitteringschans när Acquafrescas styrning på nick studsade farligt i riktning mot den högra stolpen, men Fontana var med på noterna.