2016-11-19 20:45

FC Groningen - ADO Den Haag
2 - 1

Cagliari - Atalanta 1-0: Fjärde raka på Sant´Elia

Cagliari har bestämt sig för att kriga ända till det bittra slutet och via seger hemma mot Atalanta har man nu etablerat kontakt med de andra bottenkonkurrenterna.

Sakta men säkert börjar Cagliari att återskapa det rykte som fanns om Sant´ Elia fram till den här säsongen. Kvällens match innebar den fjärde raka hemmasegern. Atalanta har haft svårt mot Cagliari på senare år, både borta och hemma, och den här gången blev det ingen framgång heller.

Mannen i fokus var annars Antonio Langella, som efter sin nyckelroll i den senaste erans Cagliari flyttade till Atalanta i somras, efter att aldrig riktigt ha haft samma stora roll i Marco Giampaolos lagbygge.

Tyvärr bemöttes han av en hel del busvisslingar från hemmapubliken, trots alla sina kämpainsatser i den rödblåa tröjan. Kontenant är att ingen lämnar Cagliari obestraffat.

Ballardini använde sig av samma startelva som i helgen, med undantaget att debutanten Magliochetti fick återvända till bänken i och med att Lopez var tillbaka.

Cagliari började piggt och bergamaskernas Pellegrino hamnade i trubbel. Först var hans slarv nära att utnyttjas av Jeda, och sedan orsakade han straff sedan han av domare Giannocaro ansetts vara ojuste i en duell mot Acquafresca.

Acquafresca, som hade stor show mot Torino senast, klev fram och tog hand om straffet utan problem. 1-0 efter 18 spelade minuter.

I den 24 minuten fick Cossu iväg en frispark som studsade oroligt framför Coppola i bortamålet och var inte långt borta från att ställa till det för gästerna.

Precis innan halvtidsvilan kom Atalantas första farliga chans sedan Muslimovic prövat Storari med ett diagonalt skott.

Det blev det sista svensk-bosniern fick göra innan han i halvtid byttes av mot bandieran Doni.

Atalanta skapade ett skapligt tryck i den första hälften av den andra halvleken. Efter bara några minuter prövade backen Carrozzieri med en lobb som Storari var vaken på.

Drygt kvarten senare kom ett tungt skott från Floccari som med större ansträngning räddades.

Kvarten innan full tid kom det stora bakslaget för gästerna när Carrozzieri åkte på sin andra varning och laget reducerades till tio man.

Med pigga ben hos ihopparna Foggia och Matri som störningsmoment kunde Cagliari utan större bekymmer hålla undan resten av matchen och var närmast mål när Conti i den 87 minuten satte Coppola på prov.

Cagliari fortfarande jumbo, men nu "bara" fyra poäng från strecket.