2017-01-31 20:45

Hamilton - Inverness CT
3 - 0

Sampdoria – Cagliari 1-1: Från bragdinsats till kalldusch

Ännu en gång fick Cagliari erfara vilken enorm plåga ineffektiviteten kan föra med sig. I 90 minuter var man värdigare vinnare, innan Franceschini gjorde slut på drömmen. Meriterad poäng, men det borde ha blivit tre.

Fortsatt bra form är det långsiktiga omdömet efter en mycket väl genomförd match på Luigi Ferraris. Det kan mycket väl ha varit säsongens bästa bortamatch, med en i grunden mycket disciplinerad insats, blandat med en del vassa målchanser.

Ex-Samp-spelaren Parola fick inte möta sina lagkamrater från förra säsongen, på grund av skada. Något överraskande blev det Del Grosso som fick ersätta honom. Andra ändringar i elvan var Biondini in mot Fini (avstängd) och Foggia mot Cossu.

Sampdoria som var det spelförande laget matchen igenom, spelade bättre i första halvlek.

Men det blev Cagliari som skapade den första farliga chansen för matchen, när Jeda efter 27 minuters spel drev in i straffområdet och sköt hårt. Castellazzi med på noterna.

Ett par minuter senare var hemmalaget framme och skapade en farlighet. Passningar i straffområdet lade upp för ett bra skottläge för Volpi, men kaptenens avslut blev alldeles för högt.

Kort därefter var det frispark för Sampdoria, och Storari kom på mellanhand. Maggio fick därmed öppet mål men nicken var inte tillräckligt bra för att träffa ramen.

Fem minuter innan halvtid kom Cagliaris anfallstrio fram på kontring, och bollen spelades till höger där Jeda hade ett hyfsat skottläge, men brände den.

Minuten efter skulle skadan repareras. Biondini lyfte mot vänster, där Foggia tog med sig bollen in i straffområdet. Castellazzi rusade ut men på den sista hundradelen petade Foggia till bollen som lyftes över och 0-1 var ett faktum. Foggias första spelmål för säsongen.

I andra halvlek hade Cagliari med lite större tur avgjort matchen tidigt.

Efter en misslyckad hörna, i den 51 minuten, fick Foggia bollen på vänsterkanten, drog sin man, och lyfte in där Lopez skarvade bollen mot den vänstra stolpen. Castellazzi helt borta, men bollen hamnade några få decimeter utanför.

Fyra minuter senare kom trion fram på kontring igen. Till slut kunde Jeda frispela Acquafresca, som tyvärr tog för långt tid på sig, och därmed kunde Gastaldello blockera skottet.

I den 58 minuten var det domarnas del att hindra Cagliari, sedan Acquafrescas mål blåsts av för offside, trots att bollen hamnat hos honom via olycklig hemmaspleare.

På andra änden av plan fick Volpi ännu ett skottläge på ett andraläge, men sköt rakt på Storari.

I den 66 minuten slängde Walter Mazzarri in nigerianen Ikechukwu Kalu, som åtminstone till en början blev ett tillskott för laget. Bara några minuter efter bytet fick han genast chansen, på en frisparksretur. Skottet var hårt men Storari var vaken.

Sampdoria såg nu att kunna sätta press, men i takt med att minuterna trillade iväg blev istället Cagliari alltmer disciplinerat, även om kontringarna började avta.

Men ännu en riktigt farlig chans skulle uppstå. Det blev på hörna, där bollen inte riktigt hamnade rätt, men på nedstudsen försökte Conti mycket smart att trycka in bollen i bortre hörnet på volley. Bara stolpen kunde rädda Castellazzi som återigen var helt överspelad.

Matchen led sedan mot en mycket stor seger för Cagliari, men så i 90 minuten kom Sampdoria i samlat anfall. Aningen passivt Cagliariförsvar tillät ett inlägg av Accardi, och inne i straffområdet stod Franceschini som fick till en klockren nick, upp i vänstra krysset. Storari var med och försökte, men placering och kraften var för bra.

Övrigt: Daniele Conti som har lyckats slippa varningar de senaste matcherna fick en ny idag, och missar därmed nästa match hemma mot Roma.