2016-09-02 19:30

Lettland - Luxemburg
3 - 1

Cagliari – Roma 1-1: Kriga ända till slutet

I en händelserik tillställning på Sant´Elia lyckades Cagliari gneta till sig en poäng mot serietvåan, som inte tog vara på sina chanser att avgöra.

Onsdagens besked om att om de tre minuspoängen skulle återfås skapade sådana optimistiska känslor att många snabbt glömde bort hur grymt Cagliari gick miste om två poäng i förra omgången borta mot Sampdoria. Ikväll fick laget istället vara nöjt med en poäng.

Hemmalaget fick en minst sagt bra start på matchen. Redan efter 45 sekunder var Fini framme till höger i straffområdet och avslutade. Tonetto blev räddaren i nöden för de vitklädda romarna, då han blockerade ut till hörna.

Drygt minuten senare fick Cagliari en ny hörna. Foggia slog den och Ferrari styrde in den i egna målet. 1-0.

Några minuter drev Fogga med sin luriga teknik in i straffområdet, men den här gången revancherade sig Ferrari med en klockren brytning.

Och några minuter därefter var det åter dags, när Pisano lyfte mot Foggia som kom helt ren, men Doni gjorde sig stor och den lilles lobbförsök blev inte lyckad.

I nästa anfall kom Romas första chans, när Giuly fick iväg ett hårt skott strax utanför straffområdet. Storari var med på noterna och räddade till hörna.

Lite senare, i den 16 minuten kom Pizarro fram på ett liknande läge och sköt. Bollen metern utanför det högra krysset.

Gästerna hade fått upp maskineriet på allvar nu. I den 22 minuten borde man också ha kvitterat. Cicinho slog inlägget inåt, Totti skarvade snett bakåt mot Giuly som slog hål i luften men bollen studsade vidare till Mancini som var helt fri och hade bara att dunka in bollen på halvvolley, men fick felträff och bollen gicklångt över.

MInuten därefter var det dags för Mancini igen. Cicinho återigen framspelare till sin landsman, som drog sin man och sköt. Storari hade bra koll och bollen studsade mot stolpens utsida och ut.

30 spelade minuter och Giuly fick ett liknande läge som i början, den här gången innifrån straffområdet. Åter räddning Storari.

I den 32 minuten fick Cagliari en hörna, på vilket Canini var nära att utöka ledningen, men hans diagonala nick hamnade några decimeter åt fel håll.

Tio minuter senare fick Ferrari sin stora chans, när hoppade fram på ett inlägg utan markering, i princip öppet mål, men det blev för högt.

Kvitteringen skulle dock komma innan pausvilan. Frispark knappt 25 meter utifrån, och Totti drog ett lågt och studsande skott som inte såg otagbart ut, men Storari klarade inte sin uppgift.

1-1 i paus och det såg oroligt ut för Cagliari. Det tidiga ledningsmålet, därtill en bjudning, som normalt beskrivs som en drömstart innebar att jätten vaknade till, och det ganska tidigt. Som det hade sett ut i den andra delen av halvleken verkade 45 minuter garanti för ytterligare bortamål.

Riktigt så illa blev det inte, även om en del romanisti inte lär sova gott inatt.

I den 50 minuten sköt Giuly i andraläget på en hörna, och Storari räddade.

Lite oväntat började Cagliari komma in i matchen. Chanser skapade inte hemmalaget, men större initiativ framåt innebar att Romas tryck kom av sig en aning.

66 minuter och Roma bytte in Aquilani, som var ytterst nära att göra mål på sitt första tillslag. Cicinho lyfte in bollen och den unge mittfältaren blev helt fri men nicken blev för hög.

Det var ändå inget mot chansen som han skulle få i den 77 minuten. Inspelet kom från höger och det var bara att bredsida in bollen, men Aquilani, som av rivalernas fans kallas för signorina valde att showa genom att klacka istället, och då kunde Storari rädda med en fotparad.

I den 80 minuten blev det dags för Mauro Esposito att sätta sin fot på Sant’Elias gräsmatta för första gången sedan flytten i somras. Och liksom sina gamla kamrater i den klassiska kedjan – Suazo och Langella – fick han höra buropen.

Ett fint Romaanfall i den 83 minuten slutade med att Totti spelade snyggt fram Cicinho i straffområdet, vars avslut blev för högt.

Strax därefter kom läget som till och med överträffar Aquilanis miss. Mancini lyfte bollen högt med sulan och den kom ner mot Totti, som bara några meter från målet nicka bollen ner där Storari stod så pass bra att han kunde rädda med foten.

I den 85 minuter blev en för dagen väldigt het Ballardini utvisad från tränarbänken.

De resterande minuterna, plus tre minuters övertid, klarade Cagliari galant, och 1-1 innebär att laget är obesegrat hemma under den andra halvan av säsongen.