Lagbanner
2016-10-20 21:05

Feyenoord - Zorya Luhansk

Inför: Milan - Cagliari

Ett lags kris är ett annats ouppnåeliga dröm. På San Siro möts två lag som båda har oerhört mycket att slåss för, men på olika nivåer; Champions League mot nytt Serie A-kontrakt.

Kris råder för AC Milan. Att laget har haft en svag höstsäsong är inget nytt, men den här gången har våren inte varit en march mot toppen så som vi har sett tidigare. Alla har väntat på att fjärdeplatsen åtminstone ska säkras, om inte annat så efter uttåget ur Champions League. Men någon större skillnad har än så länge inte skådats, och laget går mot sin sämsta säsong under Carlo Ancelottis sex år långa tränarsejour i klubben. 

Förra veckan blev det nytt nederlag på hemmaplan mot kusinerna från Bergamo (där den gamle Cagliarihjälten Langella hade uppvisning i första halvlek) och Udinese gick om i tabellen.

Med ett Cagliari i högform är frågan om det är ett bra eller dåligt läge att möta Milan. 

Rossoneri gör som sagt den sämsta säsongen på länge, man saknar Nesta och Oddo i försvaret, och man har bara fyra segrar på 15 hemmamatcher i ligan. 

Ur det perspektivet är en poäng - som för Cagliari är guld värt - inget ouppnåeligt. Men å andra sidan betyder detta att Milan är väldigt revanschsugna. Risken för underskattning existerar inte. Det finns spelare i Milan som ensamma kostar mer än hela Cagliaris startelva, om inte trupp. Så länge potentialet finns kan man se det som ett minus från Cagliaris håll att det har gått ovanligt dåligt. Förr eller senare vänder det och det kan bli sarderna som får smaka på vändningen. 

Hursomhelst har Cagliari flyt just nu. Poängen mot Roma är ett tecken på det. I andra olycksamma tider hade man förlorat den drabbningen. Än så länge fortsatt förlustnolla på Sant´Elia under andra halvan av säsongen. Borta har man fortfarande svårt att vinna matcher, men spelmässigt har det sett mycket bra ut, inte minst senast mot Sampdoria, där man förtjänade mer än 1-1. 

Ballardini får möjligheten att lägga upp startelvan nästintill hur han vill; alla berörda är spelklara förutom Paolo Bianco. Han kommer dock inte att få leda dessa under match, eftersom han blev utvisad mot Roma. 

Kanske är det också sista gången för den här säsongen som detta fulltalighet gäller, då sju viktiga kuggar är en varning från avstängning.

Utbudet av spelare och det faktum att det inte gäller vilken match som helst, gör att startelvan är svårtippad, bortsett från försvaret. Conti och Parola (kämpat lyckosamt hela vårsäsongen) är givna på mittfältet, och det skulle förvåna mycket om Acquafresca uteblir i startelvan. Annars finns det frågetecken kring de olika positionerna; Foggia mot Cossu, Fini mot Biondini, Del Grossos eventuella plats på mittfältet, och så vidare.


Den 10 februari vann Milan senast på San Siro, när Paloschi skapade rubriker åt sig själv med matchens ända mål. Om sviten fortsätter med uteblivna vinster har Cagliari tagit ytterligare ett stort steg mot en mirakulös räddning.

Hossein Nayebagha 2008-04-04 19:35:00
Author

Fler artiklar om Cagliari