Excelsior - Feyenoord
3 - 0

Inter – Cagliari 2-1: Inget oväntat på nordfronten

Bortsett från en märklig startelva hos gästerna var det inte mycket oväntat som hände på San Siro i eftermiddags. Serieledarna kunde till slut vinna relativt komfortabelt, då reduceringen kom väl sent.

Både resultat och matchbild sett till helheten blev det som man kunde vänta sig mellan den stabila serieledaren Inter och formstarka Cagliari från bottenregionen. En relativt komfortabel seger för de blåsvarta, men Cagliari behåller hedern i behåll, då det inte var tal om någon utspelning, så som långa stunder när man mötte de rödsvarta rivalerna på samma arena för några veckor sedan.

Desto större oväntad var Cagliaris startelva, framförallt på målvaktspositionen där januarivärvningen Luca Capecchi gjorde sin Serie A-debut som 33-åring. Huruvida detta beror på en skada i sista minuten för Storari, eller om det var småfegt agerande inför fortsättningen där poängchanserna är något större än dagens match, är oklart i skrivande stund.

Med Pisanos avstängning i åtankte väntades Ferri ersätta, men den sistnämnde fick istället flyttas upp som en defensiv högermittfältare och Bianco flyttades ut till höger istället, och hans plats fylldes i sin tur av Canini.

Både Agostini och Conti fick mot förhandstipset vila, och Ballardini överraskade lite med att spela med alla tre anfallarna Jeda, Acquafresca och Matri. Den förstnämnde i mer defensiv roll den här gången.

Och tidigt i matchen borde Cagliari ha tagit ledningen, efter att Balotelli innan haft en hygglig skott strax över ribban.

Matri fick bollen och började driva in i straffområdet. Interförsvaret agerade så passivt att han till slut kunde ta sig in i straffområdet och utmana Juli Cesar i Intermålet utan några försvarare i närheten. Ändå lyckades 23-åringen inte ens träffa målet, och bredsidan mot närmaste stolpen hamnade ett par decimeter utanför.

Hoppas innerligt att man efter säsongsslutet inte behöver minnas detta.

Bara några minuter senare var Matri framme igen på en kontring, tog sig förbi Burdisso och drog nästa man innan Javier Zanetti kunde blockera hans skott.

Snart började dock Inter att ta över spelet alltmer, och det kom kanske inte som en jätteöverraskning när hemmaledningen kom i den 22 minuten, även om det var lite tveksamt agerat av Capecchi, som för övrigt var klantig hela halvleken. Vieiera lyfte in bollen i straffområdet där Cruz i duell med Bianco kunde på något sätt (med axeln?) få in bollen bakom debutanten som alltså inte riktigt hade koll på situationen.

I den 28 minuten fick Matri ett bra skottläge efter en hårt och lågt inspel av Ferri, men hans bredsida var alldeles för tam.

Tre minuter innan pausen kunde Inter ha utökat ledningen sedan Capecchi missbedömt ett inlägg högerifrån, vilket i praktiken gav Cambiasso öppet mål, men dennes avslut var några meter på fel sida av stolpen.

I halvtid utgick Acquafresca och in kom Larrivey i hans ställe.

Caglairi oroade i början av halvleken, bland annat fick Cambiasso rädda ett avslut på hörna strax framför mållinjen.

Men sedan tappade matchen mycket i tempo, och Inter kunde kontrollera ledningen.

Med kvarten kvar började lite saker hända. Först hade Cruz ett tungt skott knappa metern utanför stolpen i den 76 minuten.

I nästa anfall hann Maxwell bollen precis innan den rullade över kortlinjen, och spelade snett inåt till Baloettli, som från några meters håll bara hade att trycka in bollen, men Capecchi revanscherade sig med en fantomräddning.

Det hjälpte föga eftersom 2-0 kom i den 82 minuten. Chivu slog frisparken och inhopparen Materrazzi var högst i luften. Capecchi inte helt chanslös, men bollen välplacerad.

Caglairi hade gjort mål i nio raka matcher och typsikt nog lyckades man till slut trilla in ett till innan full tid. På den första övertidsminuten utmanade Cossu det samlade Interförsvaret innan han lade fram bollen till Biondini vars kraftiga skott via försvarsben rullade in bakom Julio Cesar. 2-1.

Desto hetare blir det nästa vecka när Fiorentina kommer till Sant´Elia. I övrigt kom dagens mest oroväckande resultat från Ligurien där Genoa oväntat föll hemma mot Empoli. Det gör avslutningen ännu tätare än väntat.