Udinese – Cagliari 0-2: Miraklet fullbordat!
Ballardini visade sig palla trycket, trots usla förutsättningar när han fick jobbet i januari.

Slutresultaten från Aretmio Franchi och Orreste Granillo gick Cagliaris väg, men det blev i slutändan obetydligt eftersom Ballardinis mannar återigen imponerade stort med att vinna säsongens sista bortamatch, precis som säsongs första (mot Napoli). Därmed är kontraktet för nästa års Serie A säkrad, med råge.

Det är över. Killarna har kämpat klart. Davide Ballardini har klarat mission impossible. Cagliari har med 10 poäng inför vårhalvan av säsongen lyckats med en historisk återupphämtning som nu definitivt innebär fortsatt spel i Serie A. Generationsskiftet har lyckats.

Det blev inga överraskningar i startelvan mot zebrorna. Mest fokus förstås på Acquafrescas återkomst i startelvan, efter tre halvlekars frånvaro.

I och med att både Fiorentina och Milan hamnade i underläge ganska tidigt fanns det chans för Udinese att knappa in poäng och fixa en teoretisk möjlighet att knipa fjärdeplatsen i sista omgången.

Men det fick ingen effekt i en första halvlek som inte bjöd på mycket underhållning. Båda målvakterna, Storari och Handanovic fick inte så mycket att göra, bortsett från några halvchanser från båda håll.

I andra halvlek kom lyckostunden tidigt för Cagliari.

Tre minuter in i halvleken kom ledningsmålet för gästerna på kontring. Cossu spelade fram Acquafresca som utnyttjade passiva hemmaförsvarare och sköt diagonalt in 0-1.

Knappt hade hemmaspelarna hämtat andan innan ledningen utökades sju minuter senare. Foggia snodde bollen och lade bollen in i straffområdet där Cossu kunde trycka in bollen. Det var första Serie A-målet för 27-åringen som även förra omgången hade en stor dag i matchen mot Fiorentina.

Udinese tog ut ex-Cagliarispelaren Simone Pepe och slängde in Floro Flores. Den senare fick ett par chanser, men i övrigt hjälpte det föga. Cagliari kunde utan problem låta tiden gå och sedan fira bragden.

Segern var för övrigt Cagliaris första borta mot Udinese någonsin, i Serie A sammanhang.