Lagbanner

Transfermarknaden 2008 *slutsummering*

Följ Cagliaris första Suazofria transfermarknad på tre år här på Cagliarisidan, med återkommande uppdateringar.


Rött = uppdatering

Blått = klart sedan tidigare


IN


Federico Marchetti (Albinoleffe) - 25-årig målvakt som varit ordinarie i AlbinoLeffes succésäsong som nästan förde laget upp till en historisk Serie A-plats. 

Davide Astori (Cremonese) - 21-årig försvarare som var delaktig i Cremoneses framgångsrika säsong i Serie C där det blev playoff-spel.

Andrea Lazzari (Atalanta) - Den 23-årige mittfältaren är mest känd för att ha gjort fem mål på två matcher i cupmötet mot Juventus för några år sedan. Annars har han viss erfarenhet från Serie A-spel, men den föregående säsongen var han utlånad i Grosseto i Serie B.

Carlos Matheu (Independiente) - 23-årig back från anrika Independiente, där han senaste säsongen gjorde 5 mål.

------------------------------------------------------------------------

Robert Acquafresca - Inter köper Cagliaris halva för ca 35 miljoner kronor, men kommer att ha kvar honom i Cagliari på lån den kommande säsongen.

Claudio Pani - Tillbaka från lån i Pistoiese och Modena efter två år.


------------------------------------------------------------------------


UT

Marco Storari (Milan) - En av de viktigaste bitarna i spelet om att rädda kontraktet. Storari tillhörde Milan när han i januari anslöt till Cagilari från Levante. Klubben har inte lyckats förhandla honom kvar i klubben, vilket med tanke på Milans målvaktsproblem de senaste åren inte är överraskande.

Rijat Shala (?) - Shala kom till Cagliari från Foggia förra sommaren, men fick på grund av skador aldrig komma in i laget. Får ej fortsatt förtroende. Framtida klubb okänt i skrivande stund.

Pasquale Foggia (Lazio) - Återvänder till klubben som har ägt honom sedan 2006, efter att Cagliari tackat nej till att köpa loss 24-åringen för ca 40 miljoner kronor. Det lär inte ses med ljusa ögon av kritikerna, men med tanke på att Foggia knappt var ordinarie under våren, och bråket med Marchini, är det mindre konstigt.

Davide Marchini (Triestina) - Egentligen ett under att Marchini inte lämnade klubben tidigare med tanke på att han förra hösten knappt fick spela en enda match, och pratade om mobbning från dåvarande tränaren Giampaolo. Därtill det kända bråket med Pasquale Foggia. Nu återvänder han till klubben som han spelade för innnan han anlände till Cagliari i januari 2007.

Marco Sau (Albinoleffe) - Ynglingen från de egna leden lånas ut till Albinoleffe fram till 30 juni nästa år.

Marco Mancosu (Rimini) - 20-åringen som har meriter från U-landslagen och gjorde mål i sitt Serie A-debut för drygt ett år sen, fick hyfsat med speltid förra säsongen, med tanke på omständigheterna, men lånas ut till Rimini för att växa ytterligare. 

Joe Bizera (PAOK Saloniki)- Tillbaka från Maccabi Tel-Aviv, bara för att säljas ut igen till PAOK Saloniki.

Cristiano Del Grosso (Siena) - Marco Giampaolo tog med vänsterbacken från Ascoli till Cagliari. Nu när han fått nytt jobb tar han med sig sin favorit vidare till Siena.

----------------------------------------------------------------------------

Mauro Esposito (Roma) - Roma har nu köpt ut Cagliaris halva.

----------------------------------------------------------------------------


KONTRAKTFÖRNYELSER

Daniele Conti - 2011

Alessandro Agostini - 2011




Hossein Nayebagha 2008-09-02 23:50:00
Author

Fler artiklar om Cagliari