Lagbanner

Inför: Cagliari - Lazio

"Cagliari och Lazio är som bekant ett möte som på 2000-talet sällan lämnar någon oberörd. Röda kort, bortdömda mål, straffmiss, oförklarliga vändningar eller resultat och publikprotester hör till det vanliga i dessa sammanhang."

Då var det dags igen, efter tre lugna månader för Cagliari. Davide Ballardinis avgång kom lite som en blixt från klar himmel, men det skedde utan några kontroverser i pressen. Pasquale Foggia återvände till Lazio, och det var ganska väntat efter allt strul kring napolitanaren i vintras. Och att Milan skulle kalla in Storari var också väntat (mindre att han sen skulle skeppas vidare till Fiorentina).

Cagliari och Lazio är som bekant ett möte som på 2000-talet sällan lämnar någon oberörd. Röda kort, bortdömda mål, straffmiss, oförklarliga vändningar eller resultat och publikprotester hör till det vanliga i dessa sammanhang.

Den här gången lär det per automatik bjuda på överraskningar, så som brukligt vid premiärer, när alla förväntningar efter sommarens förväntningar ska matchas med verkligheten. 

Senaste gången lagen möttes var i februari, när ett decimerat Cagliari avgjorde matchen tre minuter före full tid, sedan Agostinis inspel nickats in av Matri, tidigare halvägd av Lazio.

Lazio har tappat en del viktiga kuggar från förra säsongen, i Gabi Mudingayi och Valon Behrami, men den föredette Bresciaspelaren Matuzalem har återvänt från Shakthar till de ljusblå, och om Foggia kan finna lite stabilitet i tillvaron är även han en bra förstärkning. 

Dessutom får argentinaren Carizzo äntligen göra sin debut med laget. Inga fler absurda framträdanden från 44-årige Ballotta.

Med andra ord kan vi förvänta oss ett starkare Lazio den här säsongen, som dessutom inte kommer att störas i ligaspelet av Champions League.

Cagliari är på pappret knappast ett bättre lag än det som avslutade säsongen i våras, men kan man bara hålla sig på 70-80% av just vårsäsongens prestationer, då är mycket vunnet.

Tyvärr kommer succéliraren Acquafresca med allra största sannolikhet inte att starta matchen, om det blir något inhopp överhuvudtaget. På grund av resan till Kina med OS-landslaget har han inte lyckats ladda upp med resten av laget på samma sätt, och kommer därför att vilas, innan det blir ytterligare landslagsframträdanden för U21-landslaget...

Hans plats tas av Larrivey eller Matri.

I övrigt är det bara att välkomna Massimo Allegri tlil hans Serie A-debut som tränare. Han har dock många Serie A-matcher bakom sig som spelare i Cagliari.


Preliminär startelva (4-3-3): Marchetti, Agostini - Canini - Lopez - Pisano, Parola - Conti - Biondini, Jeda - Larrivey - Cossu

Hossein Nayebagha 2008-08-30 19:10:00
Author

Fler artiklar om Cagliari