Lagbanner

-

Inför Cagliari – Juventus: Bäddat för kris

Cagliari närmar sig krisen på allvar. Med tre nederlag i säsongsinledningen hade de flesta Cagliaritränare redan varit på gränsen att få sparken, men det verkar som att Allegri mycket riktigt vinner en del poäng hos den irrationelle Cellino, i det att han haft en del att göra med presidenten tidigare som spelare i klubben.

Det lär ändå inte dröja länge innan även han får gå. För Cellino är inte Berlusconi och Cagliari är inte Milan. Med tanke på hur det har gått för tidigare tränare är det nästan förvånande att Allegri sitter kvar efter tre förluster och 1-10 i målskillnad.

Visserligen var onsdagens cupförlust mot Reggina ingen match som var prioriterad med tanke på omständigheterna, men 0-4 är väl förödmjukande. Dessutom är det mycket farligt att lagets nolla i poängkolumnen är resultatet av matcher som Lazio hemma och Siena borta. Det är ändå matcher från vilka Cagliari ska kunna hämta nåt, i en säsong där ”det finns inga lätta matcher” inte längre är någon kliché.

Nu är det dags att ta revansch på allvar.

Problemet är bara att man måste göra det mot Juventus. Det Juventus som vann mötet förra säsongen trots att man var helt utspelade i stora delar av matchen. Hur ska det gå nu när Cagliari knappast lär bjuda upp till samma imponerande offensiv, och Juventus är ett mycket bättre lag?

Med Conti borta från spel känns Cagliari ännu mer hopplöst inför matchen.

Kan man hitta något överhuvudtaget positivt? Kanske att det finns tre klantskallar i Juventus backlinje, eller att laget nyligen har spelat en viktig match i Champions League. Hur blir det med den mentala och fysiska omställningen?

Nå, att Juventus är stora favoriter är något positivt i sig. Kommer förlusten så är den på beställning, så att säga. Det hindrar dock inte att Cagliari då lär stå som ligans enda nollpoängare, och krisen kommer att vara ett faktum.

Tur då att vi supportrar är så ”bortskämda” med usla höstsäsonger att vi inte redan har grävt graven för den senaste Serie A-upplagan av Cagliari.

Hossein Nayebagha 2008-09-20 19:35:00
Author

Fler artiklar om Cagliari