-
-

Genoa – Cagliari 2-1: Första förlusten på en månad

Cagliari fick erfara den bittra känslan av en förlust för första gången sedan den 28 september, eller närmare bestämt tre matcher (inklusive landslagsuppehåll). Ändå åker man hem med hedern i behåll.

Två formstarka lag möttes på Luigi Ferraris. Genoa hade effektivt lyckats hålla nollan borta mot Inter med decimerat manskap, i söndags, då Cagliari i sin tur hade tagit en komfortabel seger mot Cheivo.

Trots att Cagliari alltså hade undvikit förlust de senaste tre matcherna och därtill verkligen stängt dörren där bak, var hemmalaget klara favoriter eftersom de är just ruggigt starka på hemmaplan, bortsett från den uppenbart starkare truppen.

Och det blev Genoa som var det spelförande laget i första halvlek. Lagets trio längst fram med Milito, Sculli och Gasbarroni skapade mycket bekymmer för Marchetti och hans kamrater.

Emellanåt stack Cagliari fram på kontringar, men värst blev det på frispark efter 20 minuter när Finis frispark lurade Rubinho, och bara en rensning av Biava vid mållinjen kunde rädda målvakten.

Men ledningsmålet kom åt andra hållet drygt fem minuter senare, efter att greken Papasthopoulos hamnat helt fri framför i andraläget av en hörna. Enligt rapporter befann sig försvararen i offsideposition, men målet blev alltså godkänt. 1-0.

Genoa fortsatte att trycka på och i andra halvlek ökade man på till 2-0 sedan Thiago Motta lobbat över Marchetti i en tilltrasslad situation.

55 minuter spelade och det såg ut att bli en repris på förra årets möte där Cagliari föll ganska chanslöst med 0-2 här.

Men drygt tio minuter efter målet fick man en livlina in i matchen, sedan Finis långa frispark hittat Bianco i straffområdet, som inte gjorde några misstag.

2-1 och Cagliari, med Larrivey inbytt mot Acquafresca, började sätta press mot hemmaförsvaret.

Kanske hade man lyckats kvittera om inte Fini, som fram till nu varit en av Cagliaris huvudaktörer av goda skäl, nu också fick stå i rampljuset på grund av en utvisning, sedan han fått sin andra varning efter att ha kapat Milito bakifrån. Detta med knappa kvarten kvar av matchen.

Cagliaris kvitteringsjakt blev lidande och hemmalaget hade kunnat kontra in trean.

Man fick dock chansen att knipa en poäng på övertid när inhopparen Astori hittade Diego Lopez, vars volleyförsök inte gick hem.

Ändå viktigt för Cagliari att fortsätta hitta målet efter att ha haft så fruktansvärt svårt med det i inledningen av säsongen.

Bologna väntar på Sant´Elia, söndag eftermiddag.