-
-

Catania – Cagliari 2-1: ”Släkten är värst”…

Cagliari föll mycket tungt på Sicilien, sedan det avgörande målet infunnit sig tre minuter innan full tid. Målskytt doldisen och ex-Cagliaritanon Rocco Sabato.

Det blir ingen kul resa för Allegris mannar tillbaka till Sardinien inför nästa veckas stormatch mot Fiorentina. Dagens förlust kom inte särskilt oväntat, men att dödsstöten kom i den 87:e minuten av matchen är extra smärtsamt.

Men det blev en smakstart på matchen. Efter bara sex minuter kom en Cagliarihörna, på vilket Jedas nick åtminstone för hemmamålisen Bizzarri såg helt harmlöst ut. Inte värt ansträngningen. Men så hamnade den ner i nät. 0-1.

Kort därefter stod Bizzarri åter för en galen miss, sedan hans försök till rensning hittat raka vägen till Jeda, men den här gången lyckades inte brassen dra någon fördel av det.

Catania förde spelet med ett enormt bollinnehav.

Till en början kunde Cagliari pressa hårt och därmed hålla speldominansen under kontroll.

Men Catania fortsatte att trycka på och till slut kom utdelningen i den 37:e minuten. Inte helt otippat var det Mascara, som tack vare styrning från bortaförsvaret kunde se sitt skott i straffområdet hamna bakom en helt ställd Marchetti.

Fortsatt övertag för hemmalaget i början av andra halvlek.

Tedesco kom särskilt nära i den 56:e minuten, framspelad av Martinez, men hans avslut höll inte måttet.

Med tiden fick Cagliari alltmer kontroll över matchen och Catania fick lita på att slå längre bollar.

Men så fick man också en farlig frispark i den 87:e minuten. Med Mascara utbytt klev Rocco Sabato fram för att ta hand om den. Sabato som mellan 2003-05 spelade en del matcher för Cagliari, den största delen i Serie B. Han valde att skjuta lågt, under muren, vilket återigen ställde Marchetti, och mardrömmen var ett faktum.

Klen tröst för sarderna att resterande matcher under eftermiddagen gick lagets väg.