-
-

Cagliari – Sampdoria 1-0: Dubbel revansch

Jedas mål avgjorde när Cagliari tog en gruvlig revansch för 0-3-nederlaget mot Sampdoria förra säsongen. Samtidigt var det första gången på länge som man lyckades besegra ett av ex-Regginabossen Walter Mazzarris lag.

Allegri & Co närmar sig hälften av de 40 poäng som bör garantera nytt kontrakt när serien summeras i maj, efter den fjärde raka hemmasegern mot Mazzarris Sampdoria.

Det var för övrigt första gången sedan början av oktober som Cagliari spelade med sin ordinarie dräkt. Men den helrödas tureffekt verkar hålla i sig…

Matchen blev en av de mer händelsefattiga som spelats på Sant´Elia på senare tid.

Första halvlek bjöd knappt på några målchanser överhuvudtaget.

Cagliari såg klart hungrigast ut de första tio minuterna, men sedan balanserade gästerna upp spelet, och det blev mer eller mindre skyttegravsfotboll resten av halvleken.

En straffsituation i den tionde minuten kunde noteras sedan Conti väldigt tydligt blivit dragen i tröjan på en hörna. Halvtimmen senare spelade Cassano fram Ziegler som drev fram i straffområdet på högersidan, innan ett lågt inspel kom mot Bellucci, men Marchetti var före.

Andra halvlek var fram till slutet inte så mycket annorlunda.

Ändå dröjde det bara tre minuter innan det avgörande målet kom. Fini slog frisparken från höger och Jeda nickade in den utan problem i vänstra hörnet, bakom Castellazzi.

Samp hade inte mycket att sätta emot omedelbart efter målet mot det välorganiserade sardiska försvaret.

I den 63:e minuten bröt Conti ett uppspel på motståndarnas planhalva, tog några kliv framåt och försökte placera in bollen via bortre stolpen. Det var ett bra försök men någon meter utanför.

Först i den 81:a minuten kom den stora kvitteringschansen. Bonazzoli borde ha gjort 1-1 när han fick Cassanos inlägg mot sig, men från bara några meters avstånd kunde han inte få en ren träff och bollen styrdes ut till hörna.

I den 87:e blev det åter oroligt, när ett egentligen misslyckats inspel tog på Contis klack, vilket ledde till en kamp om bollen mellan Marchetti och Bonazzoli… den rullade förbi bägge, och till slut kunde Pisano rensa undan till hörna framför Bellucci.

En halvfarlig chans till fick gästerna på övertid, när Cassano åter hittade Bonazzoli i straffområdet, men den nedstudsande nicken var inte tillräckligt hård för att kunna störa Marchetti tillräckligt.

Och ännu en ovärderlig seger var därmed ett faktum.