Lagbanner

-
-

Cagliari – Reggina 1-1: Förbannelsen kvarstår

Efter en kanonstart såg det ut som att sviten till slut skulle få sig ett slut. Allt såg så bra ut, men när Cagliari sköter sig, och Reggina inte verkar kunna göra det på egen hand, då kvarstår förbannelsen i form av ett tveksamt domslut. Vi räknar därmed till fjortonde raka…

Med tanke på omständigheterna är inte helt nattmörkt i Cagliarilägret när man går till vintervila. Att inte ta en jättechans att begrava Regginaspöket samtidigt som man verkligen befäster en bekväm position kring mitten av tabellen, är förstås en besvikelse. Men det kunde ha varit värre.

Med Conti avstängd flyttades Cossu till det centrala mittfältet med Biondini, medan Lazzari fick ta den lite mer offensiva rollen bakom anfallet.

Det tog 50 sekunder innan nollan sprack på Sant´Elia. Fini slog frisparken som Acquafresca nickade in bakom den förre Cagliarimålvakten Campagnolo. 1-0.

Efter 25 spelade minuter var gästerna riktigt nära en kvittering, när Barretos inspel hittade försvararen Costa som bara hade att sätta in bollen men träffade ribban.

Annars var det Cagliari som förde spelet.

Efter halvtid uppstod så en situation som hos publiken orsakade både ilska och en obehaglig känsla av att man återupplevde hemmapremiären mot Lazio.

Då var Cagliari det bättre laget, men efter att Diego Lopez råkat ramla framför mållinjen när han försökt rensa en boll, var matchen över. Lopez blev utvisad, Lazio fick en straff, och till slut blev det 1-4.

Nu var det den redan varnade Bianco som föll ner och ansågs ha blockerat vägen med armen, och blev därmed utvisad. Franco Brienza tog hand om straffen och satte den.

Nu återstod en halvtimme att spela med sänkt moral och en man mindre. Dessutom hade Acquafresca bytts ut för att Canini skulle komma in som förstärkning i försvaret.

Ironiskt nog var samme Canini nära att överraska med ett ledningsmål senare, när hans nick var snäppet för hög.

I perioden närmast utvisningen var Reggina stärkt av överläget och kunde ha tagit ledningen, framförallt via Barreto.

Men hemmalaget höll undan så att det inte blev helt och hållet en repris av katastrofen mot Lazio.

Slutresultatet 1-1 innebär ändå att Cagliari håller Reggina på åtta poängs avstånd. Det återstår att se om det räcker när serien närmar sig slutet i maj.

Efter lovet väntar serieledarna på San Siro…



Hossein Nayebagha 2008-12-21 18:30:00
Author

Fler artiklar om Cagliari