-
-

Inter – Cagliari 1-1: Acqua, på gott och ont
Acquafresca... Från hjälte till målsumpare.

Med en fantastisk insats i andra halvlek åker Cagliari hem från Milano med poäng. Det fanns en särskilt omtalad spelare på förhand, och han blev också något av huvudrollsinnehavaren.

Robert Acquafresca var mannen i fokus inför matchen. Lika het i höst som i våras, skulle han försöka sänka klubben som äger honom. Huruvida han lyckades eller inte är en bra fråga. Vi borde hursomhelst ha förstått att han skulle spela en huvudroll. Det brukar han ju göra mot sin moderklubb Torino, så varför inte arbetsgivaren?

Cagliari var skadefritt, men dessvärre var hela mittförsvaret borta på grund av avstängning.

Ersättare blev Canini och den orutinerade Astori. Den sistnämnde var nära att ställa till det redan i den 13:e minuten, när han råkade ge bollen till Julio Cruz, som passade till Ibrahimovic, vars skott strax utanför straffområdet var lågt och centralt. Inga stora bekymmer för Marchetti.

Repliken kom direkt på andra sidan när Finis inlägg via blockering av Interförsvaret hittade till Biondini som drog till på volley, metern utanför närmaste stolpen.

En frispark av Figo i den 25:e minuten från vänster skruvades inåt i straffområdet där Cruz dök fram helt markerad och borde ha spräckt nollan, men precisionen blev för dålig.

Tre minuter senare blev det åter farligt när Cambiasso lite oväntat slog frisparken – från höger den här gången - hårt och lågt, och Samuel slängde sig fram och styrde bollen, som dock inte gick på mål.

Fortsatt dominans för hemmalaget i början av andra halvlek. Ibrahimovic fick den bästa chansen efter tio minuter när Zanetti och Figos förspel bäddade för avslut från ca sex meter, men skottet gick över mål.

Alla väntade på hemmamål när chocken kom i den 65:e minuten. Fini slog ett inlägg riktad mot Acquafresca, vars övervakare Samuel halkade och kom därmed på efterkälken. Acqua bröstade ner bollen och drog till på hallvolley. 0-1.

Mourinhos replik blev dubbelbyte, för att få in Mancini och Crespo. Med Quaresma in för Cordoba i halvtid, hade han nu ett extremt offensivt lag.

Men det fick åtminstone till en början ingen effekt. Ironiskt nog var detta tvärtom Cagliaris bästa period i matchen. Inter fumlade mycket och det smarta, kreativa Cagliari utnyttjade det.

I den 72:a minuten borde man ha gett den definitiva knocken. Fini kom fram på högerkanten, passade in till Jeda i straffområdet. Brassen tog emot och lade upp för Biondini som stormade fram. Tanken att placera i bortre stolpen var rätt, men bollen gick ett par meter utanför.

Fem minuter senare kom bestraffningen. Crespo utmanade och tog sig skicklig in i straffområdet, och spelade lågt inåt. Bollen gick förbi alla, innan Ibra kunde sträcka sig och slå in bollen i tomt mål. 1-1.

Blodad tand för Inter… Skulle historien från Olimpico upprepa sig?

Nå, det blev mycket riktigt Interdominans på slutet. Men det hackades upp av några riktigt vassa Cagliarikontringar.

I den 80:e minuten styrde Jeda ett inlägg mot Conti, som elegant klackade ner den, innan han lät den rättvände Cossu avsluta… Tyvärr alldeles för centralt, i armarna på Julio Cesar.

Det var ändå ingenting mot det som kom tre minuter senare.

Inhopparen Lazzari fick bollen på högerkanten, och spelade till Cossu, som petade till höger och drog till en inåtskruvad skott. Julio Cesar räddade, men på returen fanns Acquafresca där, och hade bara att peta in bollen i tomt mål, men lyckades få den studsande bollen över ribban.

Sista riktigt vassa chansen kom i 86:e minuten, sedan Muntari väggat sig igenom med hjälp av Cruz, och från nära håll skjutit bollen mot utsidan av stolpen.

Acquafrescas mål innebar att Cagliari inte gått mållöst från en match sedan början av oktober, eller 12 raka matcher för att vara exakt. I nästan vilken annan match som helst hade han fått det svårt att sova ikväll, men en pinne mot serieledarna på bortaplan är nog de flesta nöjda med.

Nästa vecka är sista matchen för den första säsongshalvan. Udinese står för motståndet.