Lagbanner

Statistik: Att vägra bli nollad

Statistik över hur många matcher Serie A-lagen har spelat i följd där man har lyckats göra mål.


Den 5 oktober spelade Cagliari och Milan oavgjort 0-0 på Sant´Elia, i det som var den sjätte omgångens avslutningsmatch, på kvällen. Sen dess har ingen av dem lämnat en Serie A-match mållöst. Det innebär att i femton raka matcher har deras motståndare misslyckats att stänga igen där bak. 

Nedan följer en lista över hur långt de andra lagen har gått utan att ha blivit nollade av motståndarna. Siffran som lagen har anger alltså hur många matcher man har spelat på raken där man gjort minst ett mål. De som har en nolla gjorde inga mål den senaste omgången som spelades i onsdags.

Notera att siffrorna inte per automatik anger lagens längsta sviter för hela säsongen. Vissa av lagen i botten av listan kan mycket väl ha haft relativt många matcher i rad där man har gjort mål. Men i och med att vi i skrivande stund befinner oss i den 21:a omgången, är skillnaden antagligen inte så enorm, även om man skulle göra en lista över just de längsta sviterna för hela säsongen. Man har inte hunnit bygga upp längre sviter när man väl har fått en nolla en bit in i säsongen.

Kontentan av statistiken får läsaren avgöra. Men vissa saker framträder rätt tydligt; till exempel att bland de fem högsta på listan återfinner vi några av ligans klart formstarkaste lag. Och att ser man till att göra minst ett mål i varje match så kommer man ganska långt på det. Särskilt om målsättningen för klubben är något mindre än att vinna ligan eller ta en Champions League-plats. 


Cagliari- 15

Milan- 15

Genoa- 13

Inter- 12

Roma- 11

Juventus- 8

Lazio- 6

Bologna- 4 

Chievo- 4

Palermo- 4

Lecce- 2

Udinese - 2

Fiorentina- 1

Napoli- 1

Sampdoria- 1

Atalanta- 0

Catania- 0

Reggina- 0

Siena- 0

Torino- 0


Hossein Nayebagha 2009-01-31 12:50:00
Author

Fler artiklar om Cagliari