-
-

Cagliari - Lecce 2-0: Nödvändig markering

Det blir inga krisrubriker. Cagliari är tillbaka från förra veckans kalldusch, efter en seger som var rättvis men inte helt ohotad.

Med Milan som motståndare på bortaplan nästa vecka var det viktigt att inte åter råka ut för ett fiasko på hemmaplan och därmed hamna i en långvarig negativ trend. Nu blev det seger och alla lag ovan i tabellen tappade poäng. Bäddar det för Europaspel? Nja, spelar mindre roll. Däremot är nog kontraktet nu så gott som säkrat.

Det har inte varit så svårt att förutse Allegris startelvor på sistonde, men idag dök Parola upp som en överraskning i startelvan. Biondini skulle ersättas och kämpen Parola fick förtur mot spelaren Lazzari.

Cagliaris speldominans var total i första halvlek. I perioder kunde Lecce begränsa vägar till avslut, men Berrettas mannar fick alltså försöka ta tillvara på de kontringar man fick, snarare än att etablera ett fungerande konstruktvt spel.

Redan efter åtta minuter borde ledningsmålet ha kommit, när Fini spelade fram Pisano som slog inlägget mot en fri Jeda i straffområdet, som missade avslutet.

I den 23:e minuter sattes Marchetti på prov, när Cacia försökte med en nick, och Castillo var framme på returen.

Två minuter innan paus fick Cossu chansen sedan han blivit framspelad av Acquafresca, men fick ingen kontroll över situationen.

Cagliari hade över 65% bollinnehav i halvtid. Om det såg ut som att det skulle bli en sån där typisk dag med missade möjligheter, så såg man till att ta kål på såna tankar efter pausen.

Några minuter in i halvleken inleddes ett massivt tryck mot Leccemålet, med flera hörnor i följd, och till slut kunde Fini dunka in bollen på halvvolley. 1-0.

Berretta tvekade inte och slängde in både Tiribocchi och Papa Waigo kort efter målet. Särskilt den sistnämnde såg till att det blev en svettig period för hemmalaget de närmaste 10-15 minuterna.

Marchetti svarade för en kanonräddning när Tiribocchi fick chansen i straffområdet.

Några minuter senare nickade Papa Waigo i virket och på returen slog Tiribocchi in bollen, men dömdes vara i offside. Ingen solklar avblåsning.

Lecces jakt på kvittering skapade luckor bakåt, som Cagliari gång på gång utnyttjade.

Efter att stormen retts ut gick matchen mot övertid, och i den fjärde och sista övertidsminuten bärgade inhopparna hem segern. Lazzari spelade fram Matri som gjorde sitt tredje mål på de fem senaste matcherna.

Och därmed tog Cagliari revansch för förlusten med samma siffror på Via del Mare i höstas. Åter upp på sjunde plats inför nästa omgång.