Lagbanner

-

Inför Cagliari – Lecce: Tillbaka till fronten, utan generalen

Atalanta tog oss ner på jorden. Nu är det bara att svälja det och studsa tillbaka på direkten. Om Cagliari alltför mycket låter sig störas av den första motgången på länge, kan det i längden leda till att själva kontraktet hamnar i fara...

 ... För på pappret är detta kanske den enklaste matchen som återstår av säsongen. Förlorar man här kan man lika gärna föreställa sig att vi får se ett ordentligt ras ner i tabellen och till slut kanske det leder ända ner till Serie B. Det kan låta löjligt eftersom det bara återstår sex poäng att spela hem. Men på samma sätt som vi såg en mirakel förra säsongen, är det inget som utesluter en chockerande kollaps istället, den här gången.

Och det kommer nog inte att bli en enkel uppgift att besegra motståndarna på söndag. Lecce såg ut att vara på väg neråt innan juluppehållet, efter en ganska positiv start på comebacken i Serie A. Men just på bortaplan har man övertygat genom att först besegra självaste Fiorentina med 2-1, och senast tog man svårspelade Siena med samma siffror, trots decimerat manskap. Det inger respekt.

På något sätt blir också det något som talar för Cagliari, förutsatt att Allegri och hans mannar har gjort sina jobb; Lecce kommer inte att underskattas och Cagliari kommer inte att bli tagna på sängen som Fiorentina blev på Franchi. Blir det fiasko så lär det ske av andra orsaker.

En del viktiga avbräck finns att notera...

För det första har vi mister själv, Allegri, som med rätta blev ursinnig på en felaktig offsideavblåsning på Acquafresca senast, och blev därmed utvisad.

Av de som skulle finnas på plan är Biondini en stor förlust; ganska unik spelartyp med fin form.

Och så har vi Diego Lopez, som litegrann får ta på sig förlusten senast, då han tog två varningar redan i första halvlek.

Fulltaligt i övrigt, men vi hoppas att Acquafrescas tjänstgöring i veckan med U21 inte har tagit så mycket krafter ifrån honom. Atalanta lyckades nolla Cagliari, vilket inte hade hänt sedan 5 oktober. Nu ska det bli mål igen.

Hossein Nayebagha 2009-02-13 19:30:00
Author

Fler artiklar om Cagliari