Lagbanner

-

Inför Milan – Cagliari: Mot Europa... Eller semester?

Imorgon går Cagliari ut på San Siros gräsmatta för att spela den mest avslappnade match som man någonsin har spelat under februari månad sedan någon gång i mitten av 90-talet, om inte mer.

Segern mot Lecce var inte bara tre poäng närmare säkerheten, utan även bekräftelsen att laget kunde hantera en motgång, som förlusten mot Atalanta innebar. Vi behöver inte längre oroa oss.

Allegri, som under veckan har meddelat att han hoppas vara i klubben under en lång tid, har konsekvent varnat alla för hybris, och menat att det inte är någon idé att prata om Europaspel i dagsläget. Därför kommer Cagliari fortsätta att kämpa tills man har säkrat kontraktet även i teorin.

När man har gjort det återstår två val. Antingen satsar man på att komma så högt upp i tabellen som möjligt och hoppas på Uefacupen (om inte Champions, som i skrivande stund ligger fem poäng uppåt), eller så använder man resten av säsongen till att spela in sina framtida löften inför nästa säsong.

Morgondagens motståndare har inte gått mållösa från en match sedan de var på Sant´Elia i början av oktober. Derbyförlusten är egentligen inte så mycket att snacka om. Det skapades gott om chanser i andra halvlek och att förlora mot serieledarna är ingen skam. Däremot har man två raka oavgjorda matcher på hemmaplan, inklusive den mot tabelljumbon Reggina. Det känns inte helt positivt. Oddsen talar ju mot att det blir en besvikelse på nytt. Å andra sidan såg man samma trend i början av förra säsongen. Svårigheten att göra mål på hemmaplan.

Just Cagliari har i alla fall haft det väldigt tufft mot Milan på bortaplan. Till viss del är det en självklarhet. Sett till klubbarnas resurser ska Cagliari ha det svårt mot Milan. Men man har ändå bättre kunnat störa Juventus och Inter. Oavsett resultattavlan har man egentligen aldrig haft chansen att kamma hem en pinne i de senaste tre mötena på bortagräs.

Men nu om någonsin ska väl den trenden ändras, i en säsong när varken Juventus eller Inter har lyckats mot i rossoblu.

Det som skrämmer mer än statistiken är Pippo Inzaghi som återigen verkar vara i form. Stekhet på slutet av derbyt och målskytt i veckan mot Werder Bremen, är den gamle inte den typen som går att försvara bort från matcherna. Förr eller senare kommer en boll att studsa förbi alla i straffområdet, och då bör Marchetti verkligen vara vaken. Annars blir det som vanligt.

Cagliari återfår Biondini och Lopez från avstängning, men Jeda har drabbats av en lättare skada på vänsterbenet och kan komma att saknas. I så fall blir det förstås Matri som ersätter.

Hossein Nayebagha 2009-02-21 12:55:00
Author

Fler artiklar om Cagliari