-
-

Milan - Cagliari 1-0: Bittert och onödigt

För första gången det här året föll Cagliari på bortaplan. Ineffektivitet och otur fällde avgörandet den här gången.

Överraskande nog satt Pato på läktaren, och i skrivande stund finns det inga förklaringar till detta. Att därtill Ronaldinho och framförallt Kaká mer väntat saknades, borde kanske ha antytt på förhand att Milan skulle få en del bekymmer med att göra mål.

Dock så rivstartade laget i matchen inledning. I och med att utdelning uteblev sjönk också tempot, och spelövertaget blev lättare för bortaspelarna att hantera.

Den farligaste chansen i halvleken fick Cagliari, i den 16:e minuten. Fini kom fram från höger och spelade Cossu, som i sin tur hittade Acquafresca. Den sistnämnde petade till bollen för att få volleyläge och drog till direkt. Avslutet dock inte helt välplacerat och Abbiati gjorde en fotparad.

Dryga kvarten senare var det åter dags för Cossu att spela fram Acquafresca. Den här gången med högre inlägg precis innan kortlinjen från vänster. Nickläget var bra för den unge anfallaren, men avslutet var en bit för högt, även om Abbiati säkrade med hörna, och kraften dålig.

Ett tungt skott av Cossu i den sista minuten tvingade Abbiati till hörna. Farligt men riktningen för central.

* * *

Några minuter in i andra kom Acquafresca fri på en långboll men blåstes felaktigt av för offside.

Två minuter kom situationen som både supportrar och spelare förmodligen grämer sig över fortfarande. Cossu fick bollen en bit utanför straffområdet, och drog till en utåtskruvad kanon som smällde till i insidan av krysset och ut, bakom en chanslös Abbiati.

I den 65:e kom den tredje klart felaktiva offsideavblåsningen sedan Cossu varit nära att springa sig fri…

Och den här gången räckte det inte med det, utan det följdes av ett baklängesmål i nästa anfall.

Lopez var före Inzaghi i duell om höjdboll i Cagliarisstraffområde. Marchetti rusade ut för att ta hand om bollen, men i sista stund knuffar Inzaghi till Lopez som därmed får en hårdare träff på bollen en vad han hade räknat med, och mer eller mindre kolliderar med Marchetti. Bollen rullar ut i straffområdet, och där kliver Seedorf fram och placerar in bollen lågt bakom desperata Cagliariförsvarare framför öppet mål. 1-0.

Den resterande tiden bjuder inte på några rejäla Cagliarichanser. Milan som fram till detta hade fört spelet hade nu mindre anledning att ta risker bakåt, vilket gjorde matcher mer låst än förut.

En inte alltför dramatisk förlust med tanke på tabelläget, och de andra resultaten gör att Cagliari kvarstår på sjunde plats. Men ack så onödig…