Lagbanner

-

Kommentarer till spelschemat

"Håller man på ett lag som Cagliari finns det minst tio lag i serien, vilkas motstånd kommer att vara en utmaning. Därför är det svårt att tala om någon drömlottning, men det kommer inte heller att hända förrän en oligark köper Cagliari och gör det till ett topplag med de enda medlen som är möjliga i dagens fotboll = pengar. "

Armando Picchi kommer alltså vara adressen för Cagliaris säsongspremiär. 

Om det finns det inte så mycket att säga. Cagliari har ingen särskild historia med Livorno. De är bara Livorno, liksom. Ett lag från Toscana. Någon politisk laddning – det är ändå Livorno - är det inte heller att tala om eftersom Cagliaris ultras i stort inte står i frontlinjen för någon av de motsatta ideologierna. 

Det som är värt att sägas är väl att Cagliari under den senast tioårsperioden har ett övertag mot Livorno. Matcherna brukar bli jämna, men Livorno har bara vunnit en gång (våren 2007).
Ett annat är att Livorno är nykomlingar, och senast vi inledde premiären med en bortamatch mot en nykomling, var det när Napoli besegrades med 2-0 på San Paolo, under Marco Giampaolos ledning. 

Vad gäller spelschemat i övrigt är jag relativt nöjd. Håller man på ett lag som Cagliari finns det minst tio lag i serien, vilkas motstånd kommer att vara en utmaning. Därför är det svårt att tala om någon drömlottning, men det kommer inte heller att hända förrän en oligark köper Cagliari och gör det till ett topplag med de enda medlen som är möjliga i dagens fotboll = pengar. 

Så med de förutsättningarna tycker jag att avslutningen på schemat – som normalt är det allra viktigaste, är klart mer balanserad än vad den varit på länge. 

Av de fem sista matcherna på säsongen har vi hemmaplan i tre av dem, och det finns flera matcher med väl realistiska chanser till trepoängare. På sistonde har det ju annars varit så att det blivit möte med lag som Roma, Inter och Fiorentina, kombinerat med den inte så roliga resan upp till Friuli för att möta Udinese. 

Första fem: 

23/8 Livorno (b)
30/8 Siena (h)
13/9 Fiorentina (b)
20/9 Inter (h)
23/9 Bari (b)

Sista fem: 

18/4 Palermo (h)
25/4 Napoli (b)
2/5 Udinese (h)
9/5 Roma (b)
16/5 Bologna (h) 

Resten finns här:

http://62.149.232.202/calendari/calendari.html


Hossein Nayebagha 2009-07-30 16:30:00
Author

Fler artiklar om Cagliari